Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kukkakaalikeittoa ja ruistikkuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile herkullista kukkakaalikeittoa, jonka kanssa maistuvat leivästä tehdyt ruistikut. Annoksen koristelet kauniiksi esimerkiksi ruohosipulilla.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Keitto

  • 1 kg kukkakaalia
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 2-3 dl maitoa / kermaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 tl suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta kirveliä pinnalle

Paahdetut ruistikut

  • 4 siivua ruisleipää
  • maustettua öljyä
  • 1 pnt tuoretta ruohosipulia

Valmistusohje

Poista kukkakaalista vihreät lehdet ja irrota kukkakaalin nuput erikseen ja hienonna sipulit. Kuullota nuput sekä sipulit kattilassa miedolla lämmöllä pitkään ja lisää mausteet. Älä ruskista, vaan sekoita kokoajan, jotta kasvikset saavat vaalean pinnan ja miedon maun. Lisää vesi ja anna hautua kannen alla kypsäksi.

Nosta kypsät kasvikset kattilasta tehosekoittimeen ja lisää lämmitettyä maitoa joukkoon. Käynnistä sekoitin ja anna keiton soseutua samettisen pehmeäksi. Lisää tarvittaessa nestettä ja suolaa. Kaada kuohkea keitto lautaselle ja koristele pinta kirvelinoksalla.

Leikkaa leipäsiivut ohuiksi tikuiksi ja nosta ne kuumaan pannuun. Lisää öljyä ja pyörittele leipätikkuja niin kauan, että niistä tulee rapeita. Leikkaa ruohosipuli todella hienoksi,laita silppu lautaselle ja pyörittele kuumat tikut siinä kauttaaltaan. Tarjoile kuorrutetut tikut kuuman keiton kanssa.

Jos haluat keitosta juhlavaa tai ruokaisampaa, voit paistaa joukkoon esim. kampasimpukkaa tai vaaleaa kalaa pieninä annospaloina.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa 270 kcal

Proteiineja 9g (13 E%)

Hiilihydraatteja 22g (33 E%)

Kuitua 9g (annoksesta tulee noin kolmannes päivän kuidun tarpeesta)

Rasvaa 16g (53 E%) eli yli puolet annoksen energiasta tulee rasvasta.

josta tyydyttynyttä rasvaa 2g (13% kokonaisrasvasta, joten rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 2g (annoksen suolamäärä on hyvä)

Ilman ruistikkuja annoksen energiamäärä putoaa 80 kcal:iin, eli kasviskeitto kaipaa leipää kaverikseen.

Lisää aiheesta:

TortillasalaattiRapukeittoKurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapujaPippuripihvi ja höyrytetyt kasviksetKukkakaali-perunasalaattiRuistaikinakuppi kukkapastasalaatille
KukkakaalikeittoAlkuruoatKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kukkakaalikeitto
  • 14.02.202010:01
    Gluteeniton

    Paul Bertollin kuuluisa kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kukkakaalikeittoa kanafrikadellien kera

  • 02.05.201315:32
    Kananmunaton

    Sami Salosen kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Rapuherkut

    Kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä kukkakaalikeitto ja munatoast