Kukkakaali-vuohenjuustokeitto
Ihanan kermainen kukkakaalikeitto saa makua vuohenjuustosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g tuoretta kukkakaalia
- 100 g tuorevuohenjuustoa
- 1 pieni kevätsipuli silputtuna
- 50 g voita
- 2 rkl vettä
- 4 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- valkopippuria myllystä
- suolaa
Valmistusohje
Irrota kukkakaalin nuput rangasta. Kuullota kattilassa sipulit ja pieneksi leikatut kukkakaalit voissa kuumiksi. Lisää vesi, maito ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla. Lisää kerma ja juusto sekoittaen. Anna kiehahtaa.
Laita halutessasi keitto tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
Tarjoile paahdetun tai pariloidun maalaisleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka