Kuhafileetä ja kastiketta vihreillä linsseillä
Kuhafilee on kaikista herkullisinta, kun siinä on jäljellä nahka. Voi ja kerma sopivat hyvin tämän kevyen kalan kera.
Neljälle
- 600 g nahallista kuhafileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Kastike
- 1 dl keitettyjä belugalinssejä
- 1 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Koristeluun
- paistettuja sipulirenkaita
- friteerattuja salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna kalaliemi ja kerma kiehuvaksi, keitä 2 minuuttia. Lisää linssit ja ruohosipuli.
2. Mausta kuha suolalla ja pippurilla, paista voissa 2-3 minuuttia molemmin puolin. Aloita nahkapuolesta ja käännä.
3. Lusikoi kastike neljälle lämpimälle lautaselle, asettele kuhat lautasille ja koristele. Itsetehty perunamuusi tai keitetyt uudet perunat ja vihannekset kuten sokeriherneet, vihreät pavut tai parsakaali sopivat hyvin lisukkeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki