Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhafileetä ja kastiketta vihreillä linsseillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuhafilee on kaikista herkullisinta, kun siinä on jäljellä nahka. Voi ja kerma sopivat hyvin tämän kevyen kalan kera.

Neljälle

  • 600 g nahallista kuhafileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Kastike

  • 1 dl keitettyjä belugalinssejä
  • 1 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl hienonnettua ruohosipulia

Koristeluun

  • paistettuja sipulirenkaita
  • friteerattuja salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuumenna kalaliemi ja kerma kiehuvaksi, keitä 2 minuuttia. Lisää linssit ja ruohosipuli.

2. Mausta kuha suolalla ja pippurilla, paista voissa 2-3 minuuttia molemmin puolin. Aloita nahkapuolesta ja käännä.

3. Lusikoi kastike neljälle lämpimälle lautaselle, asettele kuhat lautasille ja koristele. Itsetehty perunamuusi tai keitetyt uudet perunat ja vihannekset kuten sokeriherneet, vihreät pavut tai parsakaali sopivat hyvin lisukkeiksi.

Lisää aiheesta:

Kuhaa paistetun tomaatin ja herkkusienten keraSitruunahaudutettua porsastaPaistettu kalafilee tomaattikastikkeen keraKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraKalapullapataPaistetut punakampelafileet katkarapujen ja tomaattikastikkeen kera
KalafileeGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière