Kuhafilee on kaikista herkullisinta, kun siinä on jäljellä nahka. Voi ja kerma sopivat hyvin tämän kevyen kalan kera.
Neljälle
- 600 g nahallista kuhafileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Kastike
- 1 dl keitettyjä belugalinssejä
- 1 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Koristeluun
- paistettuja sipulirenkaita
- friteerattuja salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuumenna kalaliemi ja kerma kiehuvaksi, keitä 2 minuuttia. Lisää linssit ja ruohosipuli.
2. Mausta kuha suolalla ja pippurilla, paista voissa 2-3 minuuttia molemmin puolin. Aloita nahkapuolesta ja käännä.
3. Lusikoi kastike neljälle lämpimälle lautaselle, asettele kuhat lautasille ja koristele. Itsetehty perunamuusi tai keitetyt uudet perunat ja vihannekset kuten sokeriherneet, vihreät pavut tai parsakaali sopivat hyvin lisukkeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.