Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhafilee Bordelaise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g kuhafileitä
  • 2 salottisipulia
  • 15 herkkusientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • timjamia
  • laakerinlehtiä
  • persiljanvarsia
  • 3 dl punaviiniä
  • voita
  • 50 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • beurre manié (1 rkl voita sekoitettuna 1 rkl vehnäjauhoja)
  • 1 pala juuriselleriä, suikaleina
  • 1 pala lanttua, suikaleina
  • 1 porkkana, suikaleina
  • 1 purjo, suikaleina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna salottisipulit ja 5 herkkusientä. Voitele uuninkestävä vuoka, ripottele siihen salottisipuli- ja herkkusienihake.

2. Paloittele kala annospaloiksi, laita vuokaan. Asettele päälle loput sienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Murusta päälle laakerinlehti ja kuivattua timjamia. Kaada päälle punaviini, viimeistele muutamalla voinokareella. Peitä voipaperilla. Kuumenna kiehuvaksi liedellä ja keitä valmiiksi uunissa noin 10 minuuttia.

3. Asettele kala kuumalle tarjoiluvadille, peitä foliolla ja pidä kuumana. Siivilöi liemi kastikekattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon kunnes jäljellä on noin 2 dl. Ota kattila liedeltä, vatkaa mukaan kylmä voi ja kuohukerma. Suurusta beurre maniélla vähän kerrallaan.

Ranskasta on monena aikakautena haettu inspiraatiota erilaisiin ruokalajeihin. Tässä ruokalajissa punaviinikastike tekee siitä ranskalaisen klassikon. Kala mehevässä kastikkeessaan tarjoillaan vihannesten ja keitettyjen perunoiden kera.

4. Keitä suikaloidut kasvikset suolatussa vedessä pari minuuttia. Huuhdo ne nopeasti kylmässä vedessä, niin ne säilyttävä kauniin värin ja napakkuuden. Tarjoile suikaleet lämpiminä kalan kanssa. Kaada kastike kuhan päälle. Koristele muutamalla persiljanoksalla.

Lisää aiheesta:

Kalaa valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraPatee oliivien keraMademuhennosKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastikeKuhafilee à la Soto Mayor
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière