Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhafilee à la Soto Mayor

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on nimetty 1900-luvun vaihteessa vaikuttaneen portugalilaisen diplomaatin, Soto Mayorin mukaan. Juhlavan herkkuruoan valmistat helposti ja nopeasti.

4 annosta

  • 600 g kuhafileitä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 sipuli ohuina viipaleina
  • ½ dl ruokaöljyä
  • silputtua persiljaa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä friteeraukseen
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl silputtua salottisipulia
  • 50 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileitä kahtia. Sekoita kulhossa sitruunamehu, sipuli, ruokaöljy ha persilja. Kääntele kuhafileitä marinadissa ja anna maustua kylmässä vähintään neljä tuntia.

2. Kastike: Viipaloi herkkusienet. Silppua salottisipuli. Kuullota sienet ja sipuli voissa, älä ruskista. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja maito. Jos kastike on liian sakeaa, lisää nestettä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

3. Kääntele kalapaloja suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna öljy korkealaitaisessa valurautapannussa. Öljyn tulee olla tirisevä kuumaa, mutta se ei saa ruskistua. Friteeraa fileitä öljyssä pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Lisää aiheesta:

Nieriää heravoin ja valkoviinin keraHovimestarin moussakaItalialainen sianpotkaTurskaa ja munakastikettaKanakeitto sitruunaruohon ja inkiväärin keraKuhafilee Bordelaise
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière