Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 l simpukka-/kalalientä
  • 12-16 kuorittua ravunpyrstöä
  • 1 nippu kruunutilliä
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Irrota kaikki kruunutillien latvat. Säästä pienimmät koristeluun. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Anna ravunpyrstöjen kiehua mukana 1 ½ minuuttia, ei yhtään enempää. Nosta pyrstöt sivuun.

2. Soseuta tillinkruunut ja voi liemen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Jaa lämpimät ravunpyrstöt lämmitetyille lautasille, kaada keitto päälle ja koristele pienillä tillinkruunuilla. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

RapukeittoRapukeittoRapujen keitinliemiKeitetyt taskuravutSomalialainen rapupataKeitetyt meriravut
RavunpyrstötKeitotKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tätä keittoa kannattaa tehdä parhaaseen rapuaikaan, kun toreilla ja kaupoissa on sekä rapuja että kruunutilliä. Tai pyydystät itse rapusi ja haet kruunutillit omalta kasvimaaltasi. Raaka-ainehankinnan tavasta huolimatta tämä on hieno keitto alkuruoaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Ravunpyrstöt
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut ravunpyrstöt sherrykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rakastuneet meriravut

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Marinoidut jättiravunpyrstöt

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ravunpyrstöjä muikunmätien kera