Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt
Tätä keittoa kannattaa tehdä parhaaseen rapuaikaan, kun toreilla ja kaupoissa on sekä rapuja että kruunutilliä. Tai pyydystät itse rapusi ja haet kruunutillit omalta kasvimaaltasi. Raaka-ainehankinnan tavasta huolimatta tämä on hieno keitto alkuruoaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 l simpukka-/kalalientä
- 12-16 kuorittua ravunpyrstöä
- 1 nippu kruunutilliä
- 50 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Irrota kaikki kruunutillien latvat. Säästä pienimmät koristeluun. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Anna ravunpyrstöjen kiehua mukana 1 ½ minuuttia, ei yhtään enempää. Nosta pyrstöt sivuun.
2. Soseuta tillinkruunut ja voi liemen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Jaa lämpimät ravunpyrstöt lämmitetyille lautasille, kaada keitto päälle ja koristele pienillä tillinkruunuilla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut