Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Krouvarin silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hienoa sen olla pitää – krouvari marinoi silakoita kermassa ja munankeltuaisissa. Jos sinulla on kiire, kastat ne vain heti ruisjauho-korppujauhoseokseen ja paistat.

Neljälle

  • 1 kg perkaamattomia silakoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • korppujauhoja
  • ruisjauhoja
  • suolaa
  • 1 sitruuna
  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, jätä selkäruodot paikalleen. Huuhtele kalat ja valuta ne huolellisesti.

2. Vatkaa kerma, sekoita mukaan munankeltuaiset.

3. Kääntele silakat kermaan ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

4. Tee paneeraus yhtä suuresta osasta korppu- ja ruisjauhoja, mausta suolalla.

5. Nosta silakat kermasta, valuta hieman ja kääntele ne sitten jauhoseoksessa.

6. Paista silakat voissa niin että ne saavat kullanruskean, rapean paistopinnan. Tarjoile kuoriperunoiden, sitruunaviipaleiden ja tillin kera.

Lisää aiheesta:

Paistetut silakat ja perunamuusiSilakkaa munamarinadissaPaneeratut silakatTurskafileetä ja muhennettua perunaaOmenasilakat perunamuusin keraPaistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera
SilakkapihvitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit
  • 10.10.202415:28
    Viiden jälkeen

    Parhaat silakkapihvit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistetut etikkasilakat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettuja silakoita persiljavoilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Silakkapihvit etikkaliemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla