Krouvarin silakat

Hienoa sen olla pitää – krouvari marinoi silakoita kermassa ja munankeltuaisissa. Jos sinulla on kiire, kastat ne vain heti ruisjauho-korppujauhoseokseen ja paistat.

Neljälle

  • 1 kg perkaamattomia silakoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • korppujauhoja
  • ruisjauhoja
  • suolaa
  • 1 sitruuna
  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, jätä selkäruodot paikalleen. Huuhtele kalat ja valuta ne huolellisesti.

2. Vatkaa kerma, sekoita mukaan munankeltuaiset.

3. Kääntele silakat kermaan ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

4. Tee paneeraus yhtä suuresta osasta korppu- ja ruisjauhoja, mausta suolalla.

5. Nosta silakat kermasta, valuta hieman ja kääntele ne sitten jauhoseoksessa.

6. Paista silakat voissa niin että ne saavat kullanruskean, rapean paistopinnan. Tarjoile kuoriperunoiden, sitruunaviipaleiden ja tillin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!