Hienoa sen olla pitää – krouvari marinoi silakoita kermassa ja munankeltuaisissa. Jos sinulla on kiire, kastat ne vain heti ruisjauho-korppujauhoseokseen ja paistat.
Neljälle
- 1 kg perkaamattomia silakoita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 munankeltuaista
- korppujauhoja
- ruisjauhoja
- suolaa
- 1 sitruuna
- muutama tillinoksa
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, jätä selkäruodot paikalleen. Huuhtele kalat ja valuta ne huolellisesti.
2. Vatkaa kerma, sekoita mukaan munankeltuaiset.
3. Kääntele silakat kermaan ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.
4. Tee paneeraus yhtä suuresta osasta korppu- ja ruisjauhoja, mausta suolalla.
5. Nosta silakat kermasta, valuta hieman ja kääntele ne sitten jauhoseoksessa.
6. Paista silakat voissa niin että ne saavat kullanruskean, rapean paistopinnan. Tarjoile kuoriperunoiden, sitruunaviipaleiden ja tillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.