Kreikkalainen broileri
Kreikkalaisilla oli entisaikaan tapana valmistaa juuri tällaisia monipuolisia pataruokia suurissa leivinuuneissaan. Yhtä herkulliseksi broileri kypsyy myös tavallisessa uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
6 annosta
- 1 tuore broileri, noin 1½ kg
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruuna
- 1 nippu persiljaa
- 10 keskikokoista perunaa
- 1 iso vihreä paprika
- 1 iso punainen paprika
- 1 iso keltainen paprika
- 1 iso salaattifenkoli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 2 rkl voita/margariinia
Valmistusohje
1 Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero broilerin pintaan suolaa ja pippuria. Viipaloi sitruuna. Täytä broileri sitruunaviipaleilla ja persiljalla. Pane broileri voideltuun, uuninkestävään vuokaan, johon mahtuvat myös kasvikset. Pane vuoka uuniin 35 minuutiksi.
2. Leikkaa perunat, paprikat ja fenkoli 2½ cm paloiksi. Kuori pikkusipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipulinkynnet. Sulata kattilassa noin 1½ ruokalusikallista voita, lisää perunat ja kasvikset ja sekoita. Mausta timjamilla, rosmariinilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kuullota muutama minuutti, älä ruskista.
3. Lusikoi kasvikset broilerin ympärille ja jatka paistamista 40 minuuttia. Kääntele kasviksia muutaman kerran paistamisen aikana. Pistä broileria tikulla ja tarkista, että lihaneste on täysin kirkasta. Tarjoa suoraan vuoasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti