Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tiikerikakkuset

Koko Suomi leipoo, teknisen tehtävän tiikerikakkuset.
Koko Suomi leipoo, teknisen tehtävän tiikerikakkuset.
Julkaistu 04.03.2025 15:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisen jakson teknisessä tehtävässä leivottiin tiikerikakkusia.

Kakkumassa

  • 180 g voi
  • 180 g (n. 2 dl) sokeri
  • 170 g (n. 3 kpl) kananmuna
  • 230 g (n. 3 ½ dl) vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1,5 tl vaniljasokeri
  • 90 ml kuohukerma

Tumma taikina

  • 15 g (n. 1 ½ rkl) kaakaojauhe
  • 20 ml appelsiinin mehu

Kuorrutus

  • 90 ml kuohukerma
  • 90 g tumma suklaa
  • appelsiinin kuoriraaste
  • (rypsiöljy)

Valmistusohje

Tiikerikakkuset

Voitele vuoat voilla tai vuokaspraylla, jauhota korppu- tai vehnäjauhoilla.

Purista appelsiinin mehu. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Siivilöi ne kakkumassaan vuorotellen kerman kanssa.

Ota kakkumassasta noin kolmasosa erilliseen kulhoon ja siivilöi siihen kaakaojauhe, lisää appelsiinin mehu. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi tai pursota eri värisiä taikinoita vuorotelleen niin, että kakkuihin muodostuu kauniit raidat. Voit varmistaa raidat käyttämällä haarukkaa, grillitikkua tai hammastikkua. Tasoita tarvittaessa massan pinta. Paista 175 asteissa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakkusten olla hetki vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytä.

Kuorrutus

Raasta appelsiinin kuori. Pilko suklaa ja laita kulhoon. Kiehuta kerma ja appelsiininkuori. Kaada suklaan päälle, odota hetki ja sekoita tasaiseksi. Voit tarvittaessa ohentaa rypsiöljyllä. Dippaa tiikerikakkusten pohjaa (noin pari senttiä) suklaakuorrutteessa. Siisti pohja paletilla tai leivinpaperin avulla. Laita tarjoiluastialle. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mokka-biskvierKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaKoko Suomi leipoo: Muorin SuklaakakkuKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti