Köyhät ritarit
Yksinkertainen aamiainen tai lounasruoka, josta lapset yleensä pitävät. Köyhiä ritareita syödään jossain muodossa useimmissa Euroopan maissa. Todennäköisesti juuri siksi, että ne ovat nopeatekoista ja edullista ruokaa. Käytä mielellään edellispäivän leipää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
4 annosta
- 12 viipaletta vaaleaa leipää (edellispäivän)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 6 dl jauhoja
- 2 rkl voisulaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 5 dl kylmää maitoa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl kanelia
- hilloa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Tee ensiksi lettutaikina. Vatkaa munat ja sekoita niiden joukkoon maito. Lisää jauhot vähän kerrallaan, voit käyttää sähkövatkainta. Sulata voi. Lisää voisula ja sokeri taikinaan. Jätä taikina odottamaan.
2. Leikkaa pois kovimmat leivän reunat. Pehmennä leipäviipaleita kylmässä maidossa ja kasta ne sen jälkeen lettutaikinaan.
3. Paista leivät kullankeltaisiksi voissa. Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele seosta paistettujen leipien pinnalle. Tarjoile ritarit hillon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti