Köyhät ritarit

Yksinkertainen aamiainen tai lounasruoka, josta lapset yleensä pitävät. Köyhiä ritareita syödään jossain muodossa useimmissa Euroopan maissa. Todennäköisesti juuri siksi, että ne ovat nopeatekoista ja edullista ruokaa. Käytä mielellään edellispäivän leipää.

4 annosta

  • 12 viipaletta vaaleaa leipää (edellispäivän)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl jauhoja
  • 2 rkl voisulaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 5 dl kylmää maitoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kanelia
  • hilloa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Tee ensiksi lettutaikina. Vatkaa munat ja sekoita niiden joukkoon maito. Lisää jauhot vähän kerrallaan, voit käyttää sähkövatkainta. Sulata voi. Lisää voisula ja sokeri taikinaan. Jätä taikina odottamaan.

2. Leikkaa pois kovimmat leivän reunat. Pehmennä leipäviipaleita kylmässä maidossa ja kasta ne sen jälkeen lettutaikinaan.

3. Paista leivät kullankeltaisiksi voissa. Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele seosta paistettujen leipien pinnalle. Tarjoile ritarit hillon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja