Kotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoin

Lohta on todella helppo riimisuolata itse. Mutta muista, että siihen kuluu muutama päivä.

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg lohta, keskipalaa
  • 8 rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • tilliä
  • sitruunaa
  • salaattia koristeluun

Tillimuhennetut perunat

  • 2 rkl margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 16-20 keitettyä perunaa
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puolita lohi ja leikkaa pois selkäruoto, vedä pois pienemmät ruodot. Sekoita suola ja sokeri ja hiero seos kalaan huolellisesti. Laita kala kestävään muovipussiin ja kaada sinne loput mausteseoksesta. Solmi pussi kiinni ja laita kala jääkaappiin 2-3 vuorokaudeksi. Kääntele sitä silloin tällöin. Kokeile 2 vuorokauden jälkeen, onko kala tarpeeksi suolainen. Raaputa silloin pois suolaseos.

2. Sulata voi tilavassa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita, ja lisää maito vähän kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa kastike sileäksi, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

3. Kuori ja kuutioi perunat ja anna niiden lämmetä täysin kastikkeessa. Sekoita mukaan tilli. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi, koristele tillillä ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.