Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohta on todella helppo riimisuolata itse. Mutta muista, että siihen kuluu muutama päivä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg lohta, keskipalaa
  • 8 rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • tilliä
  • sitruunaa
  • salaattia koristeluun

Tillimuhennetut perunat

  • 2 rkl margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 16-20 keitettyä perunaa
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puolita lohi ja leikkaa pois selkäruoto, vedä pois pienemmät ruodot. Sekoita suola ja sokeri ja hiero seos kalaan huolellisesti. Laita kala kestävään muovipussiin ja kaada sinne loput mausteseoksesta. Solmi pussi kiinni ja laita kala jääkaappiin 2-3 vuorokaudeksi. Kääntele sitä silloin tällöin. Kokeile 2 vuorokauden jälkeen, onko kala tarpeeksi suolainen. Raaputa silloin pois suolaseos.

2. Sulata voi tilavassa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita, ja lisää maito vähän kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa kastike sileäksi, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

3. Kuori ja kuutioi perunat ja anna niiden lämmetä täysin kastikkeessa. Sekoita mukaan tilli. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi, koristele tillillä ja sitruunalla.

Lisää aiheesta:

LohipateeLammasta tillikastikkeessaGraavilohta sinappi-tillikastikkeellaYrttitarhalohtaKevyt lohivanukasValkoviinimuhennettua ahventa ja yrttejä
GraavilohiKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin