Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotiviiliä ja kesämarjoja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 5 dl (vanhanajan) maitoa
  • (halutessasi 1/2 dl kermaa)
  • 1 dl viiliä (ensin kaupan purkista, sitten säästä edellisestä valmistuserästä)
  • 4 pikkukulhoa tai muovimukia
  • mansikoita tai muita tuoreita marjoja
  • sokeria
  • inkivääriä tai kanelia

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja kerma ja kuumenna n. 90 asteeseen, mutta älä keitä. Jos maidon keittää, seos juoksettuu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi, lisää viili sekoittaen ja jaa seos astioihin.

2. Anna seistä aluksi huoneenlämmössä, lopuksi viileässä, mieluiten jääkaapissa, pyheliinan tai voipaperin alla 12-24 tuntia, kunnes viili on hyytynyt kiinteäksi.

3. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa, mutta maistuu pelkästään sokeriripauksen sekä inkiväärin tai kanelin kera.

Yritä saada vanhanajan homogenisoimatonta maitoa kotiviilin tekoon, jolloin sen pinnalle nousee herkullinen ja ohut kermakerros. Lisäämällä maitoon hieman kermaa, saat paksumman pintakerroksen. Vinkki: kun valmistat viilin muovimukeissa, ne on helppo ottaa mukaan kesäretkelle.

Lisää aiheesta:

Ylellinen viiliNopea vadelmabruléeKarviasmarjakompottiMustikoilla koristeltu kermainen vaahtoIntialaista jäätelöä ja pistaasipähkinääNekkupalat
ViiliVälipalatKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Viili
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ylellinen viili

  • 24.01.201410:40
    Päivän resepti

    Viili

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kotiviiliä ja kesämarjoja