Kotiviiliä ja kesämarjoja

Yritä saada vanhanajan homogenisoimatonta maitoa kotiviilin tekoon, jolloin sen pinnalle nousee herkullinen ja ohut kermakerros. Lisäämällä maitoon hieman kermaa, saat paksumman pintakerroksen. Vinkki: kun valmistat viilin muovimukeissa, ne on helppo ottaa mukaan kesäretkelle.

4 hengelle

  • 5 dl (vanhanajan) maitoa
  • (halutessasi 1/2 dl kermaa)
  • 1 dl viiliä (ensin kaupan purkista, sitten säästä edellisestä valmistuserästä)
  • 4 pikkukulhoa tai muovimukia
  • mansikoita tai muita tuoreita marjoja
  • sokeria
  • inkivääriä tai kanelia

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja kerma ja kuumenna n. 90 asteeseen, mutta älä keitä. Jos maidon keittää, seos juoksettuu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi, lisää viili sekoittaen ja jaa seos astioihin.

2. Anna seistä aluksi huoneenlämmössä, lopuksi viileässä, mieluiten jääkaapissa, pyheliinan tai voipaperin alla 12-24 tuntia, kunnes viili on hyytynyt kiinteäksi.

3. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa, mutta maistuu pelkästään sokeriripauksen sekä inkiväärin tai kanelin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!