Kotiviiliä ja kesämarjoja
Yritä saada vanhanajan homogenisoimatonta maitoa kotiviilin tekoon, jolloin sen pinnalle nousee herkullinen ja ohut kermakerros. Lisäämällä maitoon hieman kermaa, saat paksumman pintakerroksen. Vinkki: kun valmistat viilin muovimukeissa, ne on helppo ottaa mukaan kesäretkelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 5 dl (vanhanajan) maitoa
- (halutessasi 1/2 dl kermaa)
- 1 dl viiliä (ensin kaupan purkista, sitten säästä edellisestä valmistuserästä)
- 4 pikkukulhoa tai muovimukia
- mansikoita tai muita tuoreita marjoja
- sokeria
- inkivääriä tai kanelia
Valmistusohje
1. Sekoita maito ja kerma ja kuumenna n. 90 asteeseen, mutta älä keitä. Jos maidon keittää, seos juoksettuu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi, lisää viili sekoittaen ja jaa seos astioihin.
2. Anna seistä aluksi huoneenlämmössä, lopuksi viileässä, mieluiten jääkaapissa, pyheliinan tai voipaperin alla 12-24 tuntia, kunnes viili on hyytynyt kiinteäksi.
3. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa, mutta maistuu pelkästään sokeriripauksen sekä inkiväärin tai kanelin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan