Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotitekoinen ruusunmarjakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Kahdeksalle

Ruusunmarjasose

  • vastapoimittuja ruusunmarjoja
  • vettä
  • sokeria

Ruusunmarjakeitto

  • 4 dl ruusunmarjasosetta
  • 12 dl vettä
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoa + 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Ruusunmarjasose: Poista kanta ja kukkapohja ruusunmarjoista. Huuhtele marjat huolellisesti ja laita ne kattilaan sekä vettä, niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 20 minuuttia. Paseeraa eli hiero siivilän läpi keitetyt marjat ja lisää sen verran keitinvettä, että soseen rakenteesta tulee sopivaa. Sokeroi kevyesti ja pakasta 4 desin pakkauksiin.

2. Ruusunmarjakeitto: Kiehauta ruusunmarjasose yhdessä veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua voimakkaasti ja kuori vaahto huolellisesti.

3. Sekoita perunajauho veteen tasaiseksi seokseksi ja suurusta keitto sillä. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä ja ohessa löysäksi vatkattua kermaa.

Kotitekoisen ruusunmarjakeiton voi tehdä yhtä hyvin villien kuin viljeltyjenkin ruusujen marjoista eli kiulukoista. Tee niistä ensin sosetta, jonka voi myös pakastaa. Sitten otat esiin tarvitsemasi määrän ja keität keiton. Perinteinen lisäke on löysäksi vatkattu kerma. Mantelilastut tai mantelipikkuleivätkin maistuvat hyviltä keiton kanssa.

Lisää aiheesta:

Mansikkakiisseli ja lasi maitoaViikunasorbetti mantelikorissaPersikkainen jälkiruokakeittoPuolukassa keitettyjä päärynöitäKylmä sitruunakeitto ja lumipallotPuolukkapäärynät kermavaahdolla
JälkiruokakeittoKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikoita viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vaniljanmakuinen raparperikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mangokeitto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Rusinasoppa