Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4

Pasta-pekonisalaatti

  • 300 g rigatonipastaa
  • 1 pkt/ 200 g pekonia
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 pss babypinaattia
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Sitruunainen omena-jugurttikastike

  • 1 kpl pieni omena raastettuna
  • 2 dl paksua turkkilaista jugurttia
  • 0,5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

  • 1 pkt/ 352 g seitifiléetä

Valmistusohje

  1. Keitä rigatonipasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi pekoni ja hienonna punasipuli. Puolita oliivit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Ruskista pekoni rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä. 
  4. Laita kulhoon pekoni, punasipuli, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.

Kotikeittiömestarit-ohjelma vie viimeisessä jaksossa Saksaan. Siitä inspiroituneena kokki Teresa Välimäki valmistaa lämmintä pasta-pekonisalaattia ja loihtii rinnalle paistettua kalaa.

  • Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja lisää mausteet öljyyn heräämään. Lisää pannulle keitetty ja valutettu pasta ja anna sen ottaa hieman väriä. 
  • Lisää ainekset kulhosta, kuumenna ja kääntele lopuksi joukkoon babypinaatti. 
  • Mausta pöytäsuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. 
  • Paista seitifiléet rapeiksi ja tarjoa pastasalaatin ja jugurttikastikkeen kanssa.
  • Lisää aiheesta:

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and TurfItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaLammaspullia, polentaa ja gremolataa
    PekonisalaattiPastaKalaKotikeittiömestaritLiharuokaKalaruokaPääruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Pekonisalaatti
    • 05.10.202412:00
      Pasta

      Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

    • 22.06.202009:47
      Kaappaus keittiössä -reseptit

      Vesimeloni-fetasalaatti – Kari Aihisen vastustamaton salaatti valmistuu grillissä tai pannulla

    • 18.02.201300:00
      Liharuoka

      Omenapurilaiset bresaolalla ja melonilla

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Pekonisalaatti vuonankaalilla

    • 18.02.201300:00
      Salaatit

      Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia