Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4

Tonnato-kastike

  • 3 prk/ 52g tonnikalaa öljyssä
  • 4 kpl anjoviksia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaanijuustolastuja
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl kapriksia

Salvia-pekoni-gnocchipasta

  • 1 pss/ 500g gnocchipastaa
  • 8 siivua pancettaa
  • 1 ruukku salviaa
  • 4 kpl valkosipulin kynsiä viipaleina
  • 50 g voita
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus pöytäsuolaa
  • 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
  • 50 g parmesaanijuustoa

Gordon Bleu-porsaanleikkeet

  • 4 kpl 150g porsaan ulkofileetä ohuiksi hakattuna
  • 4 siivua emmentaljuustoa
  • 4 siivua pancettaa
  • 2 tl pöytäsuolaa
  • 1 tl Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Leivitykseen

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kanamunia
  • 1 dl japanilaistyylisiä pankokorppujauhoja

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla tonnato-kastike. Laita kaikki kastikkeen raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita viileään maustumaan.

Kotikeittiömestarit-ohjelman viimeinen jakso vie Saksaan. Kokki Risto Mikkola ihastuttaa Gordon bleu -porsaanleikkeellä, tonnato-kastikkeella ja salvia-pekoni-gnocchipastalla.

  • Esivalmistele seuraavaksi salvia-pekonipasta. Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta parmesaanijuusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää pancetta suikaleina, salvia ja valkosipuli, freesaa noin minuutti.
  • Keitä seuraavaksi gnocchit suolalla maustetussa vedessä.
  • Seuraavaksi valmista Gordon Bleu. Mausta ohueksi hakatut porsaanleikkeet pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita siivu pancettaa ja siivu emmentaljuustoa leikkeelle. Voitele porsaanleikkeen reunat munalla ja taita tasku kiinni.
  • Pyöräytä leiketasku vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike vielä pankojauhoissa.
  • Seuraavaksi kuumenna pannussa reilusti öljyä. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan.
  • Kääntele valmiiksi keitetyt gnocchit voiseokseen. Mausta pasta sitruunalla, pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. 
  • Salvia-pekoni-gnocchipastaa voit halutessasi paistaa vielä hetken niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto lämpimien gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.
  • Lisää aiheesta:

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKokkisodan kolmannessa jaksossa nähdään yllätys! Katso tästä jakson herkulliset reseptitKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Kokkisodan neljännessä jaksossa hiihtäjien salmiakkiunelmat – katso reseptit!Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperillaKalle Lambergin menu
    PorsaanleikeKalaruokaLiharuokaKotikeittiömestaritPastat ja nuudelitPääruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Porsaanleike
    • 05.10.202412:00
      Kalaruoka

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa

    • 18.02.201300:00
      Vasikanleike

      Oskarinleike

    • 18.02.201300:00
      Lisäkeruoat

      Salaattijuustolla täytetyt porsaanleikkeet

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Juustoleikkeet

    • 18.02.201300:00
      Perunamuusi

      Paneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin kera