EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdotaKotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 05.10.2024 12:00
MTV LIFESTYLE
Annosmäärä: 4
Tonnato-kastike
3 prk/ 52g tonnikalaa öljyssä
4 kpl anjoviksia
1 tl dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
2 dl täysmajoneesia
1 dl parmesaanijuustolastuja
2 tl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl kapriksia
Salvia-pekoni-gnocchipasta
1 pss/ 500g gnocchipastaa
8 siivua pancettaa
1 ruukku salviaa
4 kpl valkosipulin kynsiä viipaleina
50 g voita
2 rkl sitruunan mehua
ripaus pöytäsuolaa
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
50 g parmesaanijuustoa
Gordon Bleu-porsaanleikkeet
4 kpl 150g porsaan ulkofileetä ohuiksi hakattuna
4 siivua emmentaljuustoa
4 siivua pancettaa
2 tl pöytäsuolaa
1 tl Santa Maria mustapippuria rouhittuna
Leivitykseen
1 dl vehnäjauhoja
2 kpl kanamunia
1 dl japanilaistyylisiä pankokorppujauhoja
Valmistusohje
Aloita valmistamalla tonnato-kastike. Laita kaikki kastikkeen raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita viileään maustumaan.
Esivalmistele seuraavaksi salvia-pekonipasta. Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta parmesaanijuusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää pancetta suikaleina, salvia ja valkosipuli, freesaa noin minuutti.
Keitä seuraavaksi gnocchit suolalla maustetussa vedessä.
Seuraavaksi valmista Gordon Bleu. Mausta ohueksi hakatut porsaanleikkeet pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita siivu pancettaa ja siivu emmentaljuustoa leikkeelle. Voitele porsaanleikkeen reunat munalla ja taita tasku kiinni.
Pyöräytä leiketasku vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike vielä pankojauhoissa.
Seuraavaksi kuumenna pannussa reilusti öljyä. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan.
Kääntele valmiiksi keitetyt gnocchit voiseokseen. Mausta pasta sitruunalla, pöytäsuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Salvia-pekoni-gnocchipastaa voit halutessasi paistaa vielä hetken niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto lämpimien gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.
Kotikeittiömestarit-ohjelman viimeinen jakso vie Saksaan. Kokki Risto Mikkola ihastuttaa Gordon bleu -porsaanleikkeellä, tonnato-kastikkeella ja salvia-pekoni-gnocchipastalla.