Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 14.09.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-sarjan viides jakso tuo mukanaan Ranskan tuulia. Kokki Teresa Välimäki loihtii ranskalaista kalapataa omalla twistillään.

  • Annosmäärä: 4

Kalapata

  • 1 kpl pieni purjosipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl fenkoli
  • 600 g perunoita
  • 200 g porkkanaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,25 tl cayennepippuria
  • 1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
  • 0,5 tl aniksen siemeniä murskattuna
  • ripaus sahramia
  • 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa tai 4 isoa kypsää tomaattia
  • n. 1 l vettä
  • 1 kpl sitruunan mehu (tai tilkka valkoviiniä)
  • 1 kpl kalaliemikuutio
  • 1 pkt/ 400 g pakasteseitifiléetä
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • 500 g mustaa spagettia
  • 1 dl aiolia

Valmistusohje

  1. Halkaise ja huuhtele purjosipuli. Hienonna se, valkosipulinkynnet ja fenkoli. 
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. 
  3. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja lisää sipulit ja fenkoli. Kuullota pehmeiksi. Lisää mausteet, kuullota vielä hetki ja lisää sitten perunat. Sekoita.
  4. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja sitruunamehu. Lisää kalaliemikuutio ja kiehauta. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  5. Kuutioi kala ja lisää pataan. Hauduta niin, että kala kypsyy ja kuumenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Nosta lautaselle spagettia ja kauho päälle kalapataa. Lusikoi päälle nokare aiolia.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaMakujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoSahramikeitto simpukoillaBroccoli-pinaattipullat
KalapataKalaKotikeittiömestaritPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata