Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kookosvanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1-2 rkl voita tai margariinia
  • 6 dl kookosmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • voita tai margariinia vuokiin
  • 2 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi, lisää riisiryynit. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kookosmaitoa ja keitä, kunnes ryynit ovat pehmenneet, n. 30 minuuttia. Sekoittele välillä.

2. Lisää munat ja raastettu sitruskuori riisiin. Mausta suolalla ja sokerilla.

3. Voitele 6 annosvuokaa, joihin mahtuu 1 dl, tai uuninkestävä isompi vuoka. Kaada riisiseos vuokiin tai vuokaan ja paista 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.

4. Anna vanukkaan jäähtyä tai kylmetä täysin ennen kumoamista. Tarjoile mehukeiton, hillon tai tuoreiden marjojen kera.

Tämä on hauska muunnelma vanhanajan riisivanukkaasta. Voit tarjoilla vanukkaan mehukeiton, hillon tai tuoreiden marjojen kera. Jos vaihdat voin maidottomaan margariinin, saat täysin laktoosittoman jälkiruoan.

Lisää aiheesta:

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen keraMaltariisiä uudella tavallaKolapiirakka viinimarjojen keraPolentamuffinit liemen keraAmerikkalainen banaanikakkuMaitosuklaabunet
Makea vanukasGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja