Kookosvanukas
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668376/landscape16_9/515/290/461dd5a8d34705bcad433abe07fff91b/Ut/899153-1639.jpg)
Tämä on hauska muunnelma vanhanajan riisivanukkaasta. Voit tarjoilla vanukkaan mehukeiton, hillon tai tuoreiden marjojen kera. Jos vaihdat voin maidottomaan margariinin, saat täysin laktoosittoman jälkiruoan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 4 dl vettä
- 1-2 rkl voita tai margariinia
- 6 dl kookosmaitoa
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
- ½ tl suolaa
- 2-3 rkl sokeria
- voita tai margariinia vuokiin
- 2 rkl fariinisokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi, lisää riisiryynit. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kookosmaitoa ja keitä, kunnes ryynit ovat pehmenneet, n. 30 minuuttia. Sekoittele välillä.
2. Lisää munat ja raastettu sitruskuori riisiin. Mausta suolalla ja sokerilla.
3. Voitele 6 annosvuokaa, joihin mahtuu 1 dl, tai uuninkestävä isompi vuoka. Kaada riisiseos vuokiin tai vuokaan ja paista 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.
4. Anna vanukkaan jäähtyä tai kylmetä täysin ennen kumoamista. Tarjoile mehukeiton, hillon tai tuoreiden marjojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka