Kookoskana

Tässä kanapadassa yhdistyvät makea kookos, tuliset mausteet, sitruuna ja korianteri. Kookosmaitoa myydään säilykepurkeissa lähes jokaisessa ruokakaupassa. Saatavilla on myös kevytversio! Tarjoa lisänä keitettyä riisiä. Maissi ja pavut viimeistelevät makuelämyksen.

4 annosta

  • 1 iso tuore tai pakastettu broileri
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipako
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Jaa broileri paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna öljy padassa kesilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, curry, suola ja sokeri. Sekoita ja kuullota minuutin ajan. Lisää broilerinpalat ja paista niitä viisi minuuttia molemmin puolin.

3. Lisää raastettu sitruunankuori, tomaattipyree ja kookosmaito. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 25-30 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se annosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.