Kookoskana
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660662/landscape16_9/515/290/102fc9e72d818578b7e5c629c367e09f/gU/878822-3673.jpg)
Tässä kanapadassa yhdistyvät makea kookos, tuliset mausteet, sitruuna ja korianteri. Kookosmaitoa myydään säilykepurkeissa lähes jokaisessa ruokakaupassa. Saatavilla on myös kevytversio! Tarjoa lisänä keitettyä riisiä. Maissi ja pavut viimeistelevät makuelämyksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 iso tuore tai pakastettu broileri
- 1 sipuli
- 1 punainen chilipako
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl currya
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kookosmaitoa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Jaa broileri paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljy padassa kesilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, curry, suola ja sokeri. Sekoita ja kuullota minuutin ajan. Lisää broilerinpalat ja paista niitä viisi minuuttia molemmin puolin.
3. Lisää raastettu sitruunankuori, tomaattipyree ja kookosmaito. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 25-30 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se annosten päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka