Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kookoskana

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 iso tuore tai pakastettu broileri
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipako
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Jaa broileri paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna öljy padassa kesilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, curry, suola ja sokeri. Sekoita ja kuullota minuutin ajan. Lisää broilerinpalat ja paista niitä viisi minuuttia molemmin puolin.

3. Lisää raastettu sitruunankuori, tomaattipyree ja kookosmaito. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 25-30 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se annosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Tässä kanapadassa yhdistyvät makea kookos, tuliset mausteet, sitruuna ja korianteri. Kookosmaitoa myydään säilykepurkeissa lähes jokaisessa ruokakaupassa. Saatavilla on myös kevytversio! Tarjoa lisänä keitettyä riisiä. Maissi ja pavut viimeistelevät makuelämyksen.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataThai-maustettu kanapataRapucurryMarokkolainen pataSitruunainen oliivi-lammaspataPunainen lammas- tai nautacurry
KanaaKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati