Kookos-tomaattikeitto
Kookos-tomaattikeitto sopii arkeen sekä juhlaan. Rapeat leipäkuutiot kruunaavat aterian.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl öljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- n. 0,5 l tomaattimehua
- 1-2 rkl piparjuurta (tuubista)
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- mustapippuria
- 1 dl basilikaa
Lisäksi
- 1 rkl öljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 4 viipaletta vaaleaa tai tummaa leipää
Valmistusohje
Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää kattilaan tomaattimurska, kookosmaito sekä tomaattimehu.
Mausta piparjuurella, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna keiton porista noin 30 minuuttia ja soseuta keitto. Hienonna sekaan basilikaa.
Lisää keiton pinnalle valkosipuliöljyssä paistettua, kuutioitua leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan