Kookoksella maustettu lihapata

Uudista jouluperinteitä ja kokeile välipäivinä eksoottista lihapataa! Mehevään lihapataan tarvitset kokonaisen kookospähkinän. Tarjoa keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 400 g paistilihaa
  • 2 dl kookosraastetta
  • 1½ dl kookosmaitoa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1/4 tl cayennenpippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa paistiliha kolmen senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Tee kookospähkinän päähän reikä ja kaada kookosmaito talteen (voit käyttää myös säilyke kookosmaitoa). Halkaise kookospähkinä ja koverra hedelmäliha. Poista ohut ruskea kuori ja raasta hedelmäliha. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat sitten suikaleiksi.

2. Kaada vesi, kookosmaito ja soijakastike pieniin kattilaan ja murusta joukkoon lihaliemikuutio. Keitä kastiketta minuutin ajan niin, että lihaliemikuutio liukenee. Liuota maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita sitten kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja sekoita, kunnes se sakenee.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi ja lisää joukkoon suola, pippuri, puristetut valkosipulinkynnet ja cayennenpippuri. Paista lihaa kaksi minuuttia ja sekoita sitten joukkoon paprikasuikaleet ja kookosraaste. Jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia. Kaada kastike lihojen päälle ja kiehauta vielä kerran.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.