Kookoksella maustettu lihapata
Uudista jouluperinteitä ja kokeile välipäivinä eksoottista lihapataa! Mehevään lihapataan tarvitset kokonaisen kookospähkinän. Tarjoa keitetyn riisin kera.
4 annosta
- 400 g paistilihaa
- 2 dl kookosraastetta
- 1½ dl kookosmaitoa
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 2 vihreää paprikaa
- 1 dl vettä
- 1 tl soijakastiketta
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tl maissitärkkelystä
- suolaa ja mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1/4 tl cayennenpippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa paistiliha kolmen senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Tee kookospähkinän päähän reikä ja kaada kookosmaito talteen (voit käyttää myös säilyke kookosmaitoa). Halkaise kookospähkinä ja koverra hedelmäliha. Poista ohut ruskea kuori ja raasta hedelmäliha. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa paprikat sitten suikaleiksi.
2. Kaada vesi, kookosmaito ja soijakastike pieniin kattilaan ja murusta joukkoon lihaliemikuutio. Keitä kastiketta minuutin ajan niin, että lihaliemikuutio liukenee. Liuota maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita sitten kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja sekoita, kunnes se sakenee.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi ja lisää joukkoon suola, pippuri, puristetut valkosipulinkynnet ja cayennenpippuri. Paista lihaa kaksi minuuttia ja sekoita sitten joukkoon paprikasuikaleet ja kookosraaste. Jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia. Kaada kastike lihojen päälle ja kiehauta vielä kerran.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella