Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Konjakkigraavattua häränfileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kuudelle

  • 800 g häränfileetä
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ dl suolaa
  • 1 ½ rkl mustapippureita, murskattuina
  • ¾ dl konjakkia

Yrttikastike

  • 4 dl ranskankermaa
  • 3-4 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita liha muovipussiin. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja konjakki ja kaada pussiin.

2. Solmi pussi kiinni ja laita jääkaappiin 4 vuorokaudeksi. Vaivaa lihaa pussissa kerran päivässä.

3. Valuta liha, viipaloi ohuesti ja ripottele päälle mustapippuria. Sekoita yrttikastike, tarjoile lihan kanssa.

Lisää aiheesta:

Graavattu lampaansatula sinappikastikkeellaYrttimarinoitua lampaanfileetäGraavattu häränfilee ja vuohenjuustokreemiTimjamimarinoitua etuselkääMarinadi naudan- ja lampaanlihalleViinimarinoitua etuselkää
CarpaccioGluteenitonPääruoatLiharuoka

Lihaa suositellaan pakastettavaksi 2 vuorokautta ennen valmistamista. Leikkaa siitä ohuita viipaleita, joka käy helpoiten jos pakastat sitä hetken uudestaan ja liha on hieman kohmeaa.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Härkä-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Wagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Graavattu häränfilee ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Carpaccio tortillakoristeella