Konjakkigraavattua häränfileetä

Lihaa suositellaan pakastettavaksi 2 vuorokautta ennen valmistamista. Leikkaa siitä ohuita viipaleita, joka käy helpoiten jos pakastat sitä hetken uudestaan ja liha on hieman kohmeaa.

Kuudelle

  • 800 g häränfileetä
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ dl suolaa
  • 1 ½ rkl mustapippureita, murskattuina
  • ¾ dl konjakkia

Yrttikastike

  • 4 dl ranskankermaa
  • 3-4 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
  • 3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita liha muovipussiin. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja konjakki ja kaada pussiin.

2. Solmi pussi kiinni ja laita jääkaappiin 4 vuorokaudeksi. Vaivaa lihaa pussissa kerran päivässä.

3. Valuta liha, viipaloi ohuesti ja ripottele päälle mustapippuria. Sekoita yrttikastike, tarjoile lihan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja