Samettinen suklaamousse on täydellinen jälkiruoka syysiltojen herkutteluun! Saran versio maustetaan ripauksella konjakkia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
5-6 henkilölle
- 1/2 dl konjakkia
- 4 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 200g taloussuklaata
Valmistusohje
Kaada kattilaan konjakki, 2 dl kermaa ja sokeri. Anna seoksen lämmitä niin, että sokeri sulaa. Lisää joukkoon vielä taloussuklaa. Kun suklaa on sulanut, anna seoksen jäähtyä.
Sillä välin vatkaa 2 dl kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-konjakkiseos kermavaahtoon. Sekoita seos varoen ja kaada mousse laseihin. Laita jääkappiin ja anna moussen jähmettyä.
Voit koristella suklaamoussen monella tavalla, esimerkiksi karkeilla, marjoilla, kekseillä ja vaikkapa valkosuklaalla.
Resepti: Sara la Fountain
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.