Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen vartaan alkuruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 225 g entrecôte
  • 225 g sianniskaa
  • 12 jättikatkarapua
  • suolaa ja valkopippuria
  • rypsiöljyä

Marinadi

  • 1 ½ dl kiinalaista soijaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta

Tarjoiluun

  • sweet chilli -kastiketta
  • BBQ-kastiketta

Lisäksi

  • 12 grillivarrasta

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynsi ja inkivääri. Raasta kumpikin kulhoon ja sekoita yhteen soijan kanssa. Kuutioi lihat ja laita eri lajit omiin kulhoihinsa, katkaravut omaansa. Jaa marinadi kaikkiin kulhoihin. Pane ne viileään marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Laita vartaat likoamaan.

2. Pujottele lihat ja katkaravut vartaisiin. Paista vartaita öljyssä tai voitele ne öljyllä ja grillaa vartaat. Sianlihan kypsymisaika on noin 15 minuuttia, pihviliha valmistuu noin 5 minuutissa ja katkaravut neljässä. Mausta vartaat suolalla ja pippurilla.

3. Kaada dippikastikkeet omiin kulhoihinsa. Jaa vartaat lämpimille lautasille ja tarjoile kastikkeiden kanssa.

Herkulliset vartaat maistuvat kevyempinä lounaina tai illallisina, mutta käyvät myös erinomaisesti alkuruoiksi. Tarjoa lisäksi paria valmista dippikastiketta. Vartaita marinoidaan 2 tuntia.

Lisää aiheesta:

Thai-maustetut kalkkunavartaatKala- ja äyriäisvartaatLammasvartaatSitruunahaudutettua porsastaGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaMarinoidut naudanliha- ja kanavartaat
AlkupalaKananmunatonLaktoositonAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala
  • 15.10.09:44
    Nopeat ja helpot

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 03.05.201607:14
    Myllyn Paras

    Salaattiveneet

  • 18.02.201300:00
    Graavilohi

    Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadoperhoset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ricotta-alkupalat