Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen sortin silakkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Yrttigraavatut silakat

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 2 dl etikkaa, 12%
  • 1 rkl suolaa

Yrttikastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 rkl tillisilppua
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 2 rkl persiljasilppua

Rapusilakat

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 dl tillisilppua
  • 2 rkl tillinsiemeniä
  • 1 dl tomaattimehua

Etikka-silakkapihvit

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 3 ½ dl vettä
  • 2 dl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 tl karkeasti rouhittua maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ punasipuli
  • 1 porkkana

Leivitys

  • 3 rkl korppujauhoa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 rkl voita
  • ½ dl tillisilppua

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • vahvaa juustoa

Koristeluun

  • lehtipersiljaa
  • kruunutilliä

Valmistusohje

Klassinen alkuruoka silloin, kun haluat tarjoilla jotakin rannikkosuomalaista ja saaristolaista. Kaikki kolme silakkalajia voit valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja sitten vain järjestellä ne aseteille juuri ennen tarjoilua. Huomaa, että tarvitset 600 grammaan fileitä kilon perkaamattomia silakoita.

1. Yrttigraavatut silakat: Pakasta silakkafileet vuorokaudeksi. Sekoita vesi, etikka ja suola, kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja laita fileet siihen. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Ota fileet liemestä, huuhtele ja valuta ne. Silppua yrtit ja ruohosipuli. Sekoita keskenään kermaviili, sinappi, viinietikka, suola, pippuri, sokeri sekä yrttisilput kastikkeeksi. Lado silakkafileitä ja kastiketta vuorotellen lasipurkkiin siten, että kastiketta tulee kaikille fileille. Pane purkki jääkaappiin vuorokaudeksi ennen tarjoilua. Yrttigraavatut silakat säilyvät jääkaapissa jopa viikon.

2. Rapusilakat: Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kääri fileet rullalle lihapuoli ulospäin. Lado rullat vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Sirota silakkakääröjen päälle suolaa, tillisilppua ja tillinsiemeniä. Kaada päälle tomaattimehu ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja pidä jääkaapissa ennen tarjoilua.

3. Etikka-silakkapihvit: Sekoita vesi, etikka, sokeri, suola ja pippuri, kiehauta seos ja keitä 5 minuuttia. Anna liemen jäähtyä kokonaan. Silakkapihvit: Laita aina kaksi silakkafileetä vastakkain ja leivitä ne seoksessa, jossa on korppujauhoa, vehnäjauhoa, suolaa ja pippuria. Paista silkkapihvit kullanruskeiksi voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Valuta talouspaperin päällä. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja viipaloi ohuelti. Hienonna tilli. Lado lämpimät silakkapihvit vuorotellen punasipuli- ja porkkanaviipaleiden kanssa kulhoon. Kaada päälle kylmä etikkaliemi ja sirottele päälle tillisilppua. Peitä kulho kannella tai alumiinifoliolla ja pane kylmään ainakin 8 tunniksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Lasimestarin silliä joulupöytään? Nappaa helpot silli- ja silakkareseptitMuikunmätigraavatut silakat maustetulla juustollaMuikunmätigraavatut silakat näkkileivälläSilakkapihvit etikkaliemessäMaustesilakatKolmen sortin silli
SilakkaaGoGreenAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä