Kolmen kaalin gratiini
Ihanan juustoinen kaaligratiini täyttää vatsan pääsiäisen herkuttelun jälkeen kevyesti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 250g kukkakaalia
- 250g parsakaalia
- 250g ruusukaalia
Kuorrute
- 1tlk (400ml) kookosmaitoa
- 2rkl mietoa currytahnaa
- ripaus punaista chilirouhetta
- 3rkl vaaleaa kastikesuurusta
- 100g juustoraastetta
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja paloittele parsa- ja kukkakaali kukinnoiksi. Puolita ruusukaalit. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta.
Mittaa kattilaan kookosmaito, currytahna ja chilirouhe. Sekoita ja kiehauta. Lisää suuruste koko ajan sekoittaen ja keitä, kunnes kuorrute saostuu. Sulata joukkoon puolet juustoraasteesta. Lado kaalipalat voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.
Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kuorruta uunissa 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti