Kolme suolaista pikkupurtavaa
Glögikesteillä voi olla mukavaa tarjoilla jotakin suolaista kaiken makean tasapainoksi. Kinkkunäkkileivät, rapeat selleritikut pehmeällä juustotäytteellä ja savulohi-kaprisvoileivät sopivat tähän mainiosti.
Ainekset
- Neljälle
Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera
- 1 varsiselleri
- 125 g sinihomejuustoa
- 3 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- 1 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
Savulohileivät
- 5 viipaletta maalahden limppua
- pöytämargariinia
- 5 viipaletta kylmäsavulohta
- 5 rkl kapriksia
- jauhettua mustapippuria
Kinkkunäkkileivät
- 10 pientä palaa näkkileipää
- pöytämargariinia
- 10 pientä viipaletta keittokinkkua
- 2 kokonaista säilykepunajuurta
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 3 rkl raastettua piparjuurta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- vihanneskrassia
Valmistusohje
1. Kinkkunäkkileivät: Lohko punajuuret pieniksi ja ohuiksi lohkoiksi. Sekoita jogurtti, punajuuret, piparjuuri, suola ja pippuri. Voitele näkkileipäpalat margariinilla, asettele päälle kinkkuviipaleet. Laita 2 tl punajuuriseosta joka voileivälle. Koristele vihanneskrassilla.
2. Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera: Raasta sinihomejuusto karkeasti. Sekoita juusto ja ranskankerma. Leikkaa sellerinvarret 10 cm pituisiksi paloiksi. Täytä palat juustoseoksella, ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.
3. Savulohileivät: Leikkaa leipäviipaleista pyöreitä paloja. Voitele margariinilla. Jaa lohiviipaleet pituussuuntaan, asettele leipäviipaleille. Ripottele päälle kapriksia ja pippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti