Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolme kotitekoista tuorejuustoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Päästä irti luomisvoimasi. Tee ensin perusta Philadelphia-juustosta yhdessä raejuuston kanssa. Sitten voitkin lisätä, mitä haluatkin väriksi ja mauksi.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Perustuorejuusto

  • 200 g raejuustoa
  • 300 g philadelphiajuustoa
  • suolaa ja mustapippuria

Yrtinmaku

  • 1 annos tuorejuustoa
  • 1 rkl basilikasilppua
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • 2 rkl pinaattisilppua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sitruunamehua

Paprikanmaku

  • 1 annos tuorejuustoa
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 maustemitta kajennepippuria

Oliivinmaku

  • 1 annos tuorejuustoa ilman suolaa
  • 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Perustuorejuusto: Valuta raejuusto kunnolla siivilässä. Sekoita raejuusto ja Philadelphia-juusto monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää haluamasi makuaine.

2. Yrtinmaku: Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Soseuta yrttejä, pinaattia ja valkosipulia sekä öljyä 40 sekuntia koneella. Sekoita vihreä öljy tuorejuustoon ja purista joukkoon muutama pisara sitruunamehua.

3. Paprikanmaku: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat vähän pienemmiksi ja laita öljyllä voidellulle pellille. tiputa hiukan oliiviöljyä paprikoiden kuoripuolelle ja työnnä pelti uuniin, grillaa paprikoita 5-7 minuuttia. Pane paprikat muovipussiin jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä sitten niistä kuoret irti ja suikaloi malto. Soseuta paprikasuikaleita yhdessä tuorejuuston ja kajennen kanssa monitoimikoneessa.

4. Oliivinmaku: Soseuta oliivit, kaprikset ja oliiviöljy yhdessä 15 sekuntia, lisää tuorejuusto ja pyöräytä vielä 15 sekuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Juusto