Kolme kotitekoista tuorejuustoa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650530/landscape16_9/515/290/92db4114247486c31acb6967154e0469/kG/897096-1462.jpg)
Päästä irti luomisvoimasi. Tee ensin perusta Philadelphia-juustosta yhdessä raejuuston kanssa. Sitten voitkin lisätä, mitä haluatkin väriksi ja mauksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Perustuorejuusto
- 200 g raejuustoa
- 300 g philadelphiajuustoa
- suolaa ja mustapippuria
Yrtinmaku
- 1 annos tuorejuustoa
- 1 rkl basilikasilppua
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 rkl ruohosipulisilppua
- 2 rkl pinaattisilppua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl sitruunamehua
Paprikanmaku
- 1 annos tuorejuustoa
- 2 punaista paprikaa
- 1 maustemitta kajennepippuria
Oliivinmaku
- 1 annos tuorejuustoa ilman suolaa
- 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
- 1 rkl kapriksia
- 1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Perustuorejuusto: Valuta raejuusto kunnolla siivilässä. Sekoita raejuusto ja Philadelphia-juusto monitoimikoneessa sileäksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää haluamasi makuaine.
2. Yrtinmaku: Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Soseuta yrttejä, pinaattia ja valkosipulia sekä öljyä 40 sekuntia koneella. Sekoita vihreä öljy tuorejuustoon ja purista joukkoon muutama pisara sitruunamehua.
3. Paprikanmaku: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat vähän pienemmiksi ja laita öljyllä voidellulle pellille. tiputa hiukan oliiviöljyä paprikoiden kuoripuolelle ja työnnä pelti uuniin, grillaa paprikoita 5-7 minuuttia. Pane paprikat muovipussiin jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä sitten niistä kuoret irti ja suikaloi malto. Soseuta paprikasuikaleita yhdessä tuorejuuston ja kajennen kanssa monitoimikoneessa.
4. Oliivinmaku: Soseuta oliivit, kaprikset ja oliiviöljy yhdessä 15 sekuntia, lisää tuorejuusto ja pyöräytä vielä 15 sekuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka