Kolme klassista intialaista drinkkiä

Drinkin ei välttämättä tarvitse sisältää alkoholia. Seuraavassa kolme maukasta ja virkistävää juomaa.

Ainekset

  • 4 lasillista

Lassi

  • 5 dl luonnonjogurttia
  • 3 dl maitoa
  • 10 jääpalaa

Maustamiseen

  • ½ tl suolaa tai 8 rkl sokeria

Mangolassi

  • 3 dl luonnonjogurttia
  • 125 g mangoa
  • ½ tl sitruunamehua
  • 5 rkl kylmää vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 10-12 jääpalaa

Mango-appelsiinijuoma

  • 2 kypsää mangoa
  • 2½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1 tl sokeria
  • 10-12 jääpalaa

Valmistusohje

1. Lassi: Kaada jogurtti, maito ja jääpalat yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen. Valitse, haluatko maustaa lassisi suolalla vai sokerille. Sekoita 20-20 sekunnin ajan, kaada kannuun ja tarjoa heti.

2. Mangolassi: Kuori ja paloittele mango. Pane mango, jogurtti, sitruunamehu, vesi ja sokeri tehosekoittimeen. Sekoita noin 20 sekunnin ajan, kunnes sokeri liukenee Lisää jääpalat ja sekoita vielä 15-20 sekoita. Kaada kannuun ja tarjoa heti.

3. Mango-appelsiinijuoma: Kuori ja paloittele mango. Pane se, appelsiinimehu ja mahdollinen sokeri tehosekoittimeen ja sekoita noin 20 sekunnin ajan. Lisää jäät ja sekoita vielä 10-15 sekuntia, kunnes jäät ovat melkein täysin murskaantuneet. Kaada kannuun ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!