Kolme kastiketta grillatulle lihalle

Maistuvat kastikkeet ja iso kulho maukasta salaatti kruunaavat grillijuhlan. Testaa yksi tai useampi kastike, kun seuraavan kerran grillaat.

Ainekset

  • 4 annosta

Barbecuekastike

  • 1 paprika, noin 100 g
  • 1 sipuli, 100 g
  • varsiselleriä 100 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 30 g tuoretta inkivääriä
  • 100 g voita
  • 1 1/4 dl tomaattipyreetä
  • noin ½ tl timjamia
  • 3/4 tl oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl siirappia
  • 3/4 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia

Avokadohöystö

  • 1 kypsä avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chilipalko
  • ripaus suolaa
  • 1 limetin mehu

Viherpippurikastike

  • 1 rkl kuivattuja viherpippureita
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Barbecuekastike: Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna varsiselleri, paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa. Pane kattilaan hienonnetut kasvikset, inkivääri, tomaattipyree, timjami, oregano, oliiviöljy, siirappi, juustokumina, Worchestershire-kastike, viinietikka ja sinappi. Hauduta 15 minuuttia.

2. Avokadohöystö: Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Halkaise chilipalko pituussuunnassa ja poista siemenet. Hienonna chili. Lisää chili ja limettimehu avokadoseokseen ja mausta suolalla.

3. Viherpippurikastike: Sekoita viherpippurit, ranskankerma, sinappi, suola ja valkopippuri. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!