Kolme kastiketta grillatulle lihalle
Maistuvat kastikkeet ja iso kulho maukasta salaatti kruunaavat grillijuhlan. Testaa yksi tai useampi kastike, kun seuraavan kerran grillaat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 4 annosta
Barbecuekastike
- 1 paprika, noin 100 g
- 1 sipuli, 100 g
- varsiselleriä 100 g
- 2 valkosipulinkynttä
- 30 g tuoretta inkivääriä
- 100 g voita
- 1 1/4 dl tomaattipyreetä
- noin ½ tl timjamia
- 3/4 tl oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl siirappia
- 3/4 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta
- ½ dl viinietikkaa
- 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
Avokadohöystö
- 1 kypsä avokado
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen chilipalko
- ripaus suolaa
- 1 limetin mehu
Viherpippurikastike
- 1 rkl kuivattuja viherpippureita
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Barbecuekastike: Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna varsiselleri, paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa. Pane kattilaan hienonnetut kasvikset, inkivääri, tomaattipyree, timjami, oregano, oliiviöljy, siirappi, juustokumina, Worchestershire-kastike, viinietikka ja sinappi. Hauduta 15 minuuttia.
2. Avokadohöystö: Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Halkaise chilipalko pituussuunnassa ja poista siemenet. Hienonna chili. Lisää chili ja limettimehu avokadoseokseen ja mausta suolalla.
3. Viherpippurikastike: Sekoita viherpippurit, ranskankerma, sinappi, suola ja valkopippuri. Pane viileään odottamaan tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan