Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolme intialaista teetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 6 kupillista

Teen pohjaresepti

  • 1 l vettä
  • 12 tl ceylonteetä
  • 2 tl sokeria/kuppi + valittu mausteseos

Masalatee-mausteseos

  • 1 tl kardemummansiemeniä
  • 2 kanelipalaa
  • 4 dl maitoa

Minttutee-mausteseos

  • 1 rkl hienonnettua mintunlehteä

Inkivääritee-mausteseos

  • 1 cm kuorittua tuoretta inkivääriä
  • 4 dl maitoa

Valmistusohje

1. Masalatee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri, kardemummansiemenet ja kaneli ja anna kiehua parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

2. Minttutee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri ja mintunlehdet ja anna kiehua parin minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin. Lisää koristeeksi muutama mintunlehti.

3. Inkivääritee: Hienonna tuore inkivääri. Kiehauta vesi, lisää teelehdet, sokeri ja inkivääri. Kiehauta parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

Lämmin juoma virkistää niin kehoa kuin sielua. Tässä kolme ehdotusta tavanomaisen teen muunnelmiksi: tuoretta minttua, tuoretta inkivääriä tai kardemumman ja kanelin aromaattinen sekoitus.

Lisää aiheesta:

Jasmiinijäätee syysflunssaa torpedoimaanKuuma rommilimonadiKolme klassista intialaista drinkkiäKarviaischutneyKikhernecurryOmena-inkiväärikompotti
TeejuomatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenJuomatAlkoholittomat juomat

Tuoreimmat aiheesta

Teejuomat
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Jasmiinijäätee syysflunssaa torpedoimaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chai-maitotee

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Jäätee

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Teetä kanelin ja kardemumman kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolme intialaista teetä