Kolme intialaista teetä

Lämmin juoma virkistää niin kehoa kuin sielua. Tässä kolme ehdotusta tavanomaisen teen muunnelmiksi: tuoretta minttua, tuoretta inkivääriä tai kardemumman ja kanelin aromaattinen sekoitus.

Ainekset

  • 6 kupillista

Teen pohjaresepti

  • 1 l vettä
  • 12 tl ceylonteetä
  • 2 tl sokeria/kuppi + valittu mausteseos

Masalatee-mausteseos

  • 1 tl kardemummansiemeniä
  • 2 kanelipalaa
  • 4 dl maitoa

Minttutee-mausteseos

  • 1 rkl hienonnettua mintunlehteä

Inkivääritee-mausteseos

  • 1 cm kuorittua tuoretta inkivääriä
  • 4 dl maitoa

Valmistusohje

1. Masalatee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri, kardemummansiemenet ja kaneli ja anna kiehua parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

2. Minttutee: Kiehauta vesi. Lisää joukkoon teelehdet, sokeri ja mintunlehdet ja anna kiehua parin minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin. Lisää koristeeksi muutama mintunlehti.

3. Inkivääritee: Hienonna tuore inkivääri. Kiehauta vesi, lisää teelehdet, sokeri ja inkivääri. Kiehauta parin minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, kiehauta ja alenna lämpöä. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja tarjoile kuppeihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!