Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolipulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 8 viipaletta suolattua siansivua
  • 6 dl kylmää vettä
  • 8 dl vehnäjauhoa

Tarjoiluun

  • näkkileipää
  • siirappia
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Paloittele läski ja paista se valurautapannussa, jossa on suorat, korkeat reunat.

2. Vatkaa keskenään vesi ja jauhot pannukakkutaikinaa muistuttavaksi seokseksi. Kaada taikina läskin ja siitä irronneen rasvan päälle. Jos paistat avotulen ääressä, siirrä pannua vähän tulen päältä heti kun seos alkaa hyytyä, niin ettei pohja tummu liikaa. Käännä kolipulla muutaman minuutin kuluttua ja paista toinenkin puoli.

3. Tarjoile kolipulla näkkileivän, siirapin ja puolukkasurvoksen kanssa. Vihje: Jos haluat muistella metsäretkiä ja ulkona kokkaamista ja syömistä kotioloissa, voit paistaa kolipullan uunissakin. Paista ainekset uunivuoassa 225-asteisessa uunissa 25-35 minuuttia.

Kolipulla tulee alunperin Taalainmaan metsistä, jossa metsurit, hiilenpolttajat, uittomiehet, kuskit ja muut kantoivat mukanaan tärkeimpiä elintarvikkeita, kuten jauhoa, suolattua läskiä ja siirappia. Saadakseen jotakin tuorettakin poimittiin puolukoita ja muita marjoja. Miilumiehet, kolare, tekivät hiiltä, kol, ja ruoakseen kolipullaa, kolbullar, ellei muutakaan ollut saatavilla.

Lisää aiheesta:

Karjalanpaisti puolukkasurvoksellaHirvenjauhelihapihvitHunajakiiltoiset inkivääriribsitSaaristolaispyörykätNils Emilin perunaletutLaskiaisen sydänpullat
SiankylkiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera