Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on uljas kalapäivällinen. Voit paistaa uunissa haukea, kuhaa tai siikaa saman reseptin mukaan. Näiden kalojen kanssa sopii myös piparjuurikastike.

Neljälle-kuudelle

  • 1 ½ kg tuoretta turskaa, tai kuhaa tai haukea
  • suolaa
  • voisulaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 2-3 dl maitoa tai kahvikermaa
  • 2 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita ja purjoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa peratusta kalasta kidukset, suolaa kala kevyesti. Laita se voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Laske paistoajaksi n. 1 tunti per kilo uunin keskitasolla.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, murusta mukaan liemikuutio. Lisää vesi ja maito, keitä hiljalleen 5 minuuttia. Maista, mausta ja lisää persilja.

3. Tarjoile kala heti kun se tulee uunista kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Kalapata yrteilläTurskaa tillikastikkeellaMarinoitu kala paprikakastikkeessaUunilohi ja vihreä kastikeTurskaa persiljakastikkeellaUunilohi yrttikastikkeessa
TurskaaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä