Tämä on uljas kalapäivällinen. Voit paistaa uunissa haukea, kuhaa tai siikaa saman reseptin mukaan. Näiden kalojen kanssa sopii myös piparjuurikastike.
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg tuoretta turskaa, tai kuhaa tai haukea
- suolaa
- voisulaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 kalaliemikuutio
- 2 dl vettä
- 2-3 dl maitoa tai kahvikermaa
- 2 dl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- keitettyjä perunoita ja purjoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa peratusta kalasta kidukset, suolaa kala kevyesti. Laita se voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Laske paistoajaksi n. 1 tunti per kilo uunin keskitasolla.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, murusta mukaan liemikuutio. Lisää vesi ja maito, keitä hiljalleen 5 minuuttia. Maista, mausta ja lisää persilja.
3. Tarjoile kala heti kun se tulee uunista kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.