Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

Tämä on uljas kalapäivällinen. Voit paistaa uunissa haukea, kuhaa tai siikaa saman reseptin mukaan. Näiden kalojen kanssa sopii myös piparjuurikastike.

Neljälle-kuudelle

  • 1 ½ kg tuoretta turskaa, tai kuhaa tai haukea
  • suolaa
  • voisulaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 2-3 dl maitoa tai kahvikermaa
  • 2 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita ja purjoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa peratusta kalasta kidukset, suolaa kala kevyesti. Laita se voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Laske paistoajaksi n. 1 tunti per kilo uunin keskitasolla.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, murusta mukaan liemikuutio. Lisää vesi ja maito, keitä hiljalleen 5 minuuttia. Maista, mausta ja lisää persilja.

3. Tarjoile kala heti kun se tulee uunista kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.