Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669028/landscape16_9/515/290/9ff84ae04f13353c15b42778a85a48c0/yX/934247-5393.jpg)
Tämä on uljas kalapäivällinen. Voit paistaa uunissa haukea, kuhaa tai siikaa saman reseptin mukaan. Näiden kalojen kanssa sopii myös piparjuurikastike.
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg tuoretta turskaa, tai kuhaa tai haukea
- suolaa
- voisulaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 kalaliemikuutio
- 2 dl vettä
- 2-3 dl maitoa tai kahvikermaa
- 2 dl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- keitettyjä perunoita ja purjoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa peratusta kalasta kidukset, suolaa kala kevyesti. Laita se voideltuun uunivuokaan ja uuniin. Laske paistoajaksi n. 1 tunti per kilo uunin keskitasolla.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, murusta mukaan liemikuutio. Lisää vesi ja maito, keitä hiljalleen 5 minuuttia. Maista, mausta ja lisää persilja.
3. Tarjoile kala heti kun se tulee uunista kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka