Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa
Julkaistu
Kermassa keitetty purjo on ihana lisuke kalalle! Se sulaa suussa, sen lupaamme. Persiljavoi ja keitetyt perunat sopivat lisäksi.
Neljälle
- 4 annoskampelaa
- 1 purjo, puhdistettu, huuhdottu ja hienoksi viipaloitu
- 8 keskikokoista perunaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl vehnäjauhoja paneeraukseen
- persiljavoita, voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Puhdista, huuhdo ja viipaloi purjo ohuesti. Keitä purjo pehmeäksi kermassa suolaripauksen kera miedolla lämmöllä.
2. Keitä perunat pehmeiksi, mutta muussaa ne vasta juuri ennen tarjoilua.
3. Paneroi kalat jauhoissa ja suolassa. Paista keskilämpimällä pannulla n. 15 minuuttia, paksuudesta riippuen. Kokeile, että lihan paksuin kohta irtoaa ruodosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka