Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 800 g entrecôtea
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • valkosipulijauhetta
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • 400 g vihreitä papuja
  • lientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero lihaan suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta. Ruskista liha kauniisti joka puolelta voissa. Laita liha ritilälle uuninkestävän vuoan päälle. Laita vuokaan hieman vettä. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari, niin että sen kärki on lihan keskellä.

2. Laita vuoka ja ritilä aika alas uuniin ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 63-70 astetta.

3. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia alumiinifolioon käärittynä. Poista paistolämpömittari ja viipaloi liha. Siivilöi vuoasta liemi ja sekoita se folioon tihkuneen lihanesteen kanssa. Kuumenna liemi ja tarjoile lihan kera.

Lisää aiheesta:

Sunnuntaipaisti kinkustaKokonaisena paistettua etuselkääPorsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeellaUunipaistiKokonaisena paistettu häränfileeNaudanpaisti kermakastikkeessa
EntrecôteKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Kokonainen lihapala kannattaa paistaa uunissa. On tärkeää, että liha saa levätä ennen kuin se viipaloidaan. Tällöin lihanesteet säilyvät paremmin ja lihaa on helpompi leikata.

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seesamimarinoitu entrecôte purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nipan entrecote ja uuniperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Entrecôte ja paakarin perunat

  • 18.02.201300:00
    Korealaista

    Bulgogi-liha ja happamet vihannekset

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Entrecôte Rossini