Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Tässä ohjeessa liha saa seurakseen aromikkaan punaviinikastikkeen ja vastakeitetyn pastan.

4 annosta

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • 4 annosta pastaa

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 2½ dl punaviiniä
  • 2½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Liha: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista filee paistinpannulla kauttaaltaan ja nosta voideltuun uuninkestävään vuokaan. Jatka kypsentämistä uunissa noin tunti, kunnes liha sisälämpötila on 80 astetta. Ota liha uunista, kääri alumiinifolioon ja jätä vetäytymän 10 minuutiksi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata kattilassa voi ja kuullota sipuli voissa, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta suuruskattila takaisin levylle ja kaada kattilaan lihaliemi ja viini vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Siivilöi valmis kastike.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa liha pastan ja kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Kokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen keraUlkofilee punaviinikastikkeessaKokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoaPorsaanpaistia ja punakaaliaLinnapaistiNaudanpaisti kermakastikkeessa
PorsaanfileeLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee