Kokonaisena paistettu häränfilee

Kaikkein maukkain tapa valmistaa häränfileetä on paistaa se kokonaisena uunissa. Paistolämpömittari helpottaa paistamista juuri sellaiseksi kuin paistin haluat.

Kuudelle

  • 1 kg kokonaista häränfileetä
  • 3 rkl voita paistamiseen
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pois mahdollinen jänne fileestä. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla.

2. Laita filee uuninkestävään vuokaan. Pistä paistinlämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 61 ja 63 asteen välillä. Silloin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos haluat lihan punaisena, ota se uunista 59 asteen kohdalla. Jos haluat läpikypsän paistin, anna lämpötilan kohota lähemmäs 70 astetta.

3. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen kuin viipaloit sen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja