Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettu häränfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikkein maukkain tapa valmistaa häränfileetä on paistaa se kokonaisena uunissa. Paistolämpömittari helpottaa paistamista juuri sellaiseksi kuin paistin haluat.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 1 kg kokonaista häränfileetä
  • 3 rkl voita paistamiseen
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pois mahdollinen jänne fileestä. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla.

2. Laita filee uuninkestävään vuokaan. Pistä paistinlämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 61 ja 63 asteen välillä. Silloin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos haluat lihan punaisena, ota se uunista 59 asteen kohdalla. Jos haluat läpikypsän paistin, anna lämpötilan kohota lähemmäs 70 astetta.

3. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen kuin viipaloit sen.

Lisää aiheesta:

Kokonaisena paistettua etuselkääUunipaistiPaahtopaisti sipulien keraLampaanpaistia juustokuminan ja bataatin keraLampaanpaisti gorgonzolan keraKokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen kera
HäränfileeKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee