Kokonaisena paistettu häränfilee
Kaikkein maukkain tapa valmistaa häränfileetä on paistaa se kokonaisena uunissa. Paistolämpömittari helpottaa paistamista juuri sellaiseksi kuin paistin haluat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg kokonaista häränfileetä
- 3 rkl voita paistamiseen
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pois mahdollinen jänne fileestä. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Mausta suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla.
2. Laita filee uuninkestävään vuokaan. Pistä paistinlämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 61 ja 63 asteen välillä. Silloin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos haluat lihan punaisena, ota se uunista 59 asteen kohdalla. Jos haluat läpikypsän paistin, anna lämpötilan kohota lähemmäs 70 astetta.
3. Ota liha uunista ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen kuin viipaloit sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan