Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena grillattua siikaa

MTV
Julkaistu 20.07.2017 09:33

MTV LIFESTYLE

Hieta-ravintolan vuoromestari Jussi Vesanen grillasi Huomenta Suomen aamussa herkullista siikaa. Suolaliemen avulla kala maustuu tasaisesti ja säilyy mehukkaana.

Ainesosat

    Suolaliemi

    • 2 litraa vettä
    • 2 dl suolaa
    • 1 dl sokeria

    Lisäksi

    • 2 keskikokoista siikaa
    • 2 kpl sitruunaa
    • 2 dl ruskistettua voita
    • 1/2 punttia rakuunaa
    • 1/2 punttia tilliä
    • 6 oksaa timjamia
    • 10 oksaa lehtipersiljaa

    Valmistusohje

    Suomusta ja suolista kokonaiset siiat. Leikkaa myös evät ja pyrstön pää pois saksilla.

    Laita siiat jäähtyneeseen suolaliemeen 40 minuutiksi. Varmista, että kalat ovat kokonaan liemen peitossa.

    Valuta liemi pois ja kuivaa siiat hyvin esim. talouspaperin avulla.

    Grillaa siivutetut sitruunat grillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.

    Lisää puolet sitruunasiivuista ruskistetun voin sekaan.

    Laita loput sitruunasiivuista yrttien kanssa siikojen vatsaonteloon.

    Valele siikojen nahkaan hieman ruskeavoi-sitruunaseosta.

    Grillaa siikoja 5-8 minuuttia per puoli tai kunnes kypsää.

    Grillauksen aikana voit valella lisää ruskavoi-sitruunaseosta kalojen pintaan.

    Lisää aiheesta:

    Fenkolisuolattua kuhaaGrillattua graavilohtaPiparjuurihaukiKala-sitruspataHiilisilakatHöyrytettyä kuhaa ja parsaa
    Grillattu kalaHuomenta SuomiPääruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Grillattu kala
    • 30.08.202415:27
      Huomenta Suomi

      Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

    • 20.07.201709:33
      Huomenta Suomi

      Kokonaisena grillattua siikaa

    • 31.05.201610:58
      Pääruoat

      Kalaa vihannestaskussa

    • 18.02.201300:00
      Kalaruoka

      Ahvenpaketit

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera