Kokonaisena grillattua siikaa
Hieta-ravintolan vuoromestari Jussi Vesanen grillasi Huomenta Suomen aamussa herkullista siikaa. Suolaliemen avulla kala maustuu tasaisesti ja säilyy mehukkaana.
Ainesosat
Suolaliemi
- 2 litraa vettä
- 2 dl suolaa
- 1 dl sokeria
Lisäksi
- 2 keskikokoista siikaa
- 2 kpl sitruunaa
- 2 dl ruskistettua voita
- 1/2 punttia rakuunaa
- 1/2 punttia tilliä
- 6 oksaa timjamia
- 10 oksaa lehtipersiljaa
Valmistusohje
Suomusta ja suolista kokonaiset siiat. Leikkaa myös evät ja pyrstön pää pois saksilla.
Laita siiat jäähtyneeseen suolaliemeen 40 minuutiksi. Varmista, että kalat ovat kokonaan liemen peitossa.
Valuta liemi pois ja kuivaa siiat hyvin esim. talouspaperin avulla.
Grillaa siivutetut sitruunat grillissä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja pehmenneet.
Lisää puolet sitruunasiivuista ruskistetun voin sekaan.
Laita loput sitruunasiivuista yrttien kanssa siikojen vatsaonteloon.
Valele siikojen nahkaan hieman ruskeavoi-sitruunaseosta.
Grillaa siikoja 5-8 minuuttia per puoli tai kunnes kypsää.
Grillauksen aikana voit valella lisää ruskavoi-sitruunaseosta kalojen pintaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje