Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena grillattua pikkusiikaa, varhaiskaalia ja remoulade –kastiketta

Julkaistu 26.06.2015 10:12

Tomi Kieloaho grillasi Huomenta Suomessa pikkusiikaa.

4 henkilölle

  • 4 kpl pieniä tuoreita siikoja á 4-500g
  • (tai muu annoskokoinen, mielellään rasvainen kala, esim. kirjolohi)

Makuöljy

  • kalojen sivelyyn grillatessa
  • 1 dl oliiviöljy
  • 1 kpl sitruunan kuori ja mehu
  • 2 kpl valkosipuli murskattuna
  • 3 oksaa rakuuna, hienonnettuna
  • suola, mustapippuri

Grillattu varhaiskaali

  • 1 kg varhaiskaalia
  • 100 g voita
  • suolaa, pippuria
  • Remoulade-kastike
  • 2 dl majoneesia
  • 1 kpl maustekurkku
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 kpl salottisipuli
  • 3 oksaa lehtipersiljaa
  • 1 tl sinappia
  • sitruunamehua
  • sokeria, suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Suomusta kalat ja poista sisälmykset, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

2. Viillä kalojen pintaan veitsellä muutama viilto, jotta mausteet imeytyvät kalaan paremmin.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele kalojen pintaan makuöljyä.

4. Grillaa yhteensä noin 5 minuuttia / puoli. Grillaa kaloja ensin täydellä lämmöllä molemmin puolin, jotta kalan pinta kypsyy nopeasti, eikä tartu grilliin kiinni. Pudota sen jälkeen lämpötila noin puolelle teholle ja jatka grillausta valellen kaloja välillä makuöljyllä.

5. Voit testata kalan kypsyyden taittamalla kalaa kevyesti. Kun lihassyyt aukeavat taitettaessa keskiruotoon asti on kala kypsä. Itse suosittelen ottamaan kalat pois grillistä jo hieman tätä ennen, kun liha on vielä keskiruodon vierestä läpikuultavaa, tällä tavoin kalasta saadaan erittäin mehukasta. Anna kalojen levätä muutama minuutti ennen tarjoilua esimerkiksi foliolla peitettynä, niin ne kypsyvät rauhassa loppuun.

Leikkaa kaali kahdeksaan lohkoon, mausta suolalla ja pippurilla, penslaa reilulla pehmeällä voilla.

Grillaa kaalit keskilämmöllä niin, että pinnat ottavat kauniin grillipinnan, mutta kaaliin jää kuitenkin mukavasti vielä purutuntumaa keskelle. Penslaa voilla myös grillauksen edetessä. Nämä valmistuvat mukavasti sillä aikaa, kun kalat vetäytyvät.

1. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi kuutioksi. Pilko maustekurkku pieneksi kuutioksi. Hienonna kaprikset ja lehtipersilja.

2. Sekoita ainekset yhteen. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja lopuksi sitruunamehulla, maku saa olla aavistuksen makeahko ja suolainen , ylimaustettu, ennen sitruunamehun lisäämistä. Sitruuna taittaa suolan ja sokerin täyteläisyydeksi ja maku tasaantuu kastikkeen maustuessa jääkaapissa

3. Anna maustua vähintään tunnin ajan ennen käyttöä jääkaapissa, tästä kannattaa siis aloittaa kokkaus!

Lisäksi voit tarjota kalan kanssa puolikkaan sitruunan, joka grillataan leikkuupinnaltaan, tällöin sitruunan maku pehmenee mukavan täyteläiseksi ja paahteiseksi

Lisää aiheesta:

Punaviinissä haudutetut possunposket grand-mèreGrillattua hummeria ja avomaankurkkusalaattiaGrillattua maitovasikan karetta, grillattua varhaiskaalia ja granaattiomena-minttukastikettaPitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'aHalstrattua kummeliturskaaYrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa sekä belugalinssejä
Grillattu kalaPäivän reseptiHuomenta SuomiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera