Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonainen hauki ”kesäkeitto”

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 pienehkö kokonainen hauki
  • 2-3 naurista
  • 1 nippu parsaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 pieni kukkakaali
  • kevätporkkanoita
  • suolaa
  • öljyä
  • voita
  • sitruunaa
  • puolikas nippu tilliä
  • 2 dl vuohenmaitoa tai kermaa

Valmistusohje

Nylje hauki. Mausta hauki reilusti suolalla juuri ennen paistamista ja sivele kevyesti öljyä pintaan. Laita hauki ensin kuumalle pannulle ja lisää voita. Purista sitruunaa suoraan pannulle. Pienennä vähän lämpöä ja lisää valkosipulia. Anna hauen paistua rauhassa pannulla. Lisää pannulle voita ja sivele haukea voilla. Lisää lopuksi tilliä. Hauki on valmis kun ruodot irtoavat hyvin.

Laita toiselle pannulle öljyä ja lisää pilkotut kevätsipulit, porkkanat, nauriit, kukkakaalit, parsat ja valkosipulia. Anna paistua hetken. Lisää joukkoon vuohenmaitoa tai kermaa. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.

Asettele vihannekset lautaselle ja lisää annokseen hauesta lohkaistuja paloja.

Lisää aiheesta:

Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoitaPaistettua kalafileetä perunapadan keraPaistettua kuhaa ja anjoviskermaperunaaLok LakAnkkaa ja perunafondantiaJapanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta
KalakeittoVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Pekka Terävän ja Oula Hännisen pannulla kypsyy tänään hauki lisukkeineen ja MTV3 Huomenta Suomen kesäkeittiössä syntyy maistuvasti muunneltua kesäkeittoa. Hyvä ruoka ansaitsee rinnalleen kesällä hyvät viinit ja joka torstai kesäkeittiössä vierailee myös MTV3:n viiniasiantuntija Ville Viitamäki.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella