KAKKUPOHJA: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa nopeasti taikinan sekaan. Lopuksi lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi. Paista kahdella pellillä 170c 20-25min. Stanssaa levyistä 3 isoa ja 3 pientä pyöreää kakkupohjaa.
Aloita koristeiden valmistaminen: Sekoita cmc-jauhetta vaniljamassan sekaan. Värjää vaniljamassaa ruskeaksi. Kauli se ohuehkoksi levyksi ja leikkaa siitä noin 15cm x 4cm pala. Laita kaksi grillitikkua levyn alle pitkittäin samansuuntaisesti ja kauli massalevy niiden päälle, jotta levyn pohjaan jää urat tikkuja varten. Kiinnitä massa tikkuihin elintarvikeliimalla. Värjää pieni määrä vaniljamassaa punaiseksi ja muotoile siitä vuoristoradan vaunu. Ruskeaa ja punaista sekoittelemalla tee ihon väristä sokerimassaa pieni määrä ja muotoile siitä ihminen vaunun kyytiin. Muotoile ruskeasta vaniljamassasta hiukset hahmolle. Kiinnitä rataan elintarvikeliimalla. Valmista ruskeasta vaniljamassasta muitakin osia vuoristorataan (sekä suoria että mutkia, leveys kaikissa sama 4cm). Tue osia tarvittaessa grillitikuilla. Muista tehdä myös ylä- ja alamäkiä.
MUSTIKKACURD: Laita mustikat ja sokeri kattilaan, ja kuumenna, kunnes mustikat sulavat ja pehmenevät. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun joukkoon. Kaada sitruunamehu mustikoiden sekaan ohuena nauhana. Vatkaa keltuaiset kevyeksi vaahdoksi ja kaada mustikkaseoksen sekaan. Laita vielä levylle lämpenemään, kunnes seos sakenee. Laita kylmään jäähtymään.
VALKOSUKLAAVAAHTO: Rouhi valkosuklaa ja laita uunipellille. Paahda 175c noin 5min ajan. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä sokerit ja paahdettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kattilassa sitruunamehun sekaan. Kaada liivateseos vaahdon sekaan ohuena nauhana.
GRANOLA: Valmista granola laittamalla pellille kaurahiutaleet, kardemumma, hunaja, sokeri, suola ja vesi. Sekoita kaikki tasaiseksi ja paista 200c noin 5-10min. Sulata valkosuklaa ja kaada granolan päälle. Sekoita ainekset ja levitä tasaiseksi pellille. Siirrä jäähtymään.
Aloita kakun kokoaminen
Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. Kostuta alimmat pohjat sitruunamehulla. Pursota kakkupohjan reunoja pitkin rengas. Levitä renkaan keskelle mustikkacurdia. Laita pohjien ympärille reunakalvo tai reunavuoka. Pursota valkosuklaatäytettä mustikkacurdin päälle. Laita seuraavat pohjat päälle ja kostuta taas sitruunamehulla. Levitä renkaan keskelle mustikkacurdia ja valkosuklaagranolaa. Laita vielä kolmannet pohjat päälle, kostuta ja laita kylmään jähmettymään.