Klassinen suklaavanukas

Tämä on vanhanajan hieno jälkiruoka, jota ei varmasti tule syötyä – tai tarjoiltua vierailleen – kovin usein. Vanukkaan tulee olla kaakaosta tummankiiltävä ja aika kiinteä.

Neljälle

  • 8 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maizenaa
  • 1 dl kaakaota
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa maito, muna, maizena, kaakao, kidesokeri ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla vatkaten kunnes seos on paksuuntunut.

2. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annoskulhoihin ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia. Voit myös kaataa vanukkaan isoon kulhoon.

3. Kumoa vanukkaat lautasille. Tarjoile kylmänä kermavaahdon ja kidesokerin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!