Klassinen suklaavanukas
Tämä on vanhanajan hieno jälkiruoka, jota ei varmasti tule syötyä – tai tarjoiltua vierailleen – kovin usein. Vanukkaan tulee olla kaakaosta tummankiiltävä ja aika kiinteä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl maizenaa
- 1 dl kaakaota
- 2 rkl kidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa maito, muna, maizena, kaakao, kidesokeri ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla vatkaten kunnes seos on paksuuntunut.
2. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annoskulhoihin ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia. Voit myös kaataa vanukkaan isoon kulhoon.
3. Kumoa vanukkaat lautasille. Tarjoile kylmänä kermavaahdon ja kidesokerin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan