Klassinen Lindströminpihvi
Tämä ruokalaji mielletään ruotsalaiseksi kotiruoaksi, vaikka inspiraatio on lähtöisin Venäjältä. Tarjoile pihvit perunoiden ja kauden vihannesten kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g naudan jauhelihaa
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 dl hienoksi kuutioitua keltasipulia
- 1-2 dl hienoksi kuutioituja punajuuria
- ½ dl kapriksia
- ½ dl punajuurilientä
- 1 ½ tl suolaa
- valkopippuria myllystä
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja kasviksia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna punajuuret. Ellet halua leikkuulaudan värjäytyvän punaiseksi, laita voipaperia laudan päälle.
2. Sekoita nopeasti jauheliha, keltuaiset, sipuli, punajuuret ja kaprikset ilman että taikinasta tulee liian kiinteää. Lisää hieman punajuurilientä, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne nopeasti voissa, niiden ei pidä olla läpikypsiä vaan hieman vaaleanpunaisia sisältä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan