Klassinen Lindströminpihvi

Tämä ruokalaji mielletään ruotsalaiseksi kotiruoaksi, vaikka inspiraatio on lähtöisin Venäjältä. Tarjoile pihvit perunoiden ja kauden vihannesten kera.

Neljälle

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 dl hienoksi kuutioitua keltasipulia
  • 1-2 dl hienoksi kuutioituja punajuuria
  • ½ dl kapriksia
  • ½ dl punajuurilientä
  • 1 ½ tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja kasviksia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna punajuuret. Ellet halua leikkuulaudan värjäytyvän punaiseksi, laita voipaperia laudan päälle.

2. Sekoita nopeasti jauheliha, keltuaiset, sipuli, punajuuret ja kaprikset ilman että taikinasta tulee liian kiinteää. Lisää hieman punajuurilientä, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne nopeasti voissa, niiden ei pidä olla läpikypsiä vaan hieman vaaleanpunaisia sisältä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat