Klassinen hampurilainen
Klassinen hampurilainen on aina yhtä suosittua tarjoiltavaa. Jos valmistat sen itse, saat ihanan mehukkaan jauhelihapihvin, sitten tarvitset vain mukavia lisukkeita.
Neljälle
- 600 g naudanjauhelihaa
- ½ tl suolaa
- jauhettua musta- ja valkopippuria
- öljyä grillaukseen tai paistamiseen
Tarjoiluun
- lohkoperunoita
- 4 hampurilaissämpylää
- ½ jäävuorisalaatin kerä
Hampurilaiskastike
- 2 viipaloitua säilykekurkkua
- 2 hienonnettua keltasipulia, yksi raakana ja yksi paistettuna
- sinappia ja ketsuppia
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha ja suola. Suola pitää lihan kasassa, niin että pihvit pysyvät ehjinä grillatessa.
2. Muotoile neljä isoa pihviä. Penslaa ne öljyllä ja mausta pippureilla.
3. Grillaa pihvejä harmaalla hiilloksella 5-7 minuuttia molemmin puolin, tai paista paistinpannussa yhtä pitkään. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan