Klassinen hampurilainen

Klassinen hampurilainen on aina yhtä suosittua tarjoiltavaa. Jos valmistat sen itse, saat ihanan mehukkaan jauhelihapihvin, sitten tarvitset vain mukavia lisukkeita.

Neljälle

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • jauhettua musta- ja valkopippuria
  • öljyä grillaukseen tai paistamiseen

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita
  • 4 hampurilaissämpylää
  • ½ jäävuorisalaatin kerä

Hampurilaiskastike

  • 2 viipaloitua säilykekurkkua
  • 2 hienonnettua keltasipulia, yksi raakana ja yksi paistettuna
  • sinappia ja ketsuppia

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha ja suola. Suola pitää lihan kasassa, niin että pihvit pysyvät ehjinä grillatessa.

2. Muotoile neljä isoa pihviä. Penslaa ne öljyllä ja mausta pippureilla.

3. Grillaa pihvejä harmaalla hiilloksella 5-7 minuuttia molemmin puolin, tai paista paistinpannussa yhtä pitkään. Tarjoile lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.