Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen hampurilainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen hampurilainen on aina yhtä suosittua tarjoiltavaa. Jos valmistat sen itse, saat ihanan mehukkaan jauhelihapihvin, sitten tarvitset vain mukavia lisukkeita.

Neljälle

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • jauhettua musta- ja valkopippuria
  • öljyä grillaukseen tai paistamiseen

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita
  • 4 hampurilaissämpylää
  • ½ jäävuorisalaatin kerä

Hampurilaiskastike

  • 2 viipaloitua säilykekurkkua
  • 2 hienonnettua keltasipulia, yksi raakana ja yksi paistettuna
  • sinappia ja ketsuppia

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha ja suola. Suola pitää lihan kasassa, niin että pihvit pysyvät ehjinä grillatessa.

2. Muotoile neljä isoa pihviä. Penslaa ne öljyllä ja mausta pippureilla.

3. Grillaa pihvejä harmaalla hiilloksella 5-7 minuuttia molemmin puolin, tai paista paistinpannussa yhtä pitkään. Tarjoile lisukkeiden kera.

Lisää aiheesta:

KalapurilaisetJuustopurilaisetTournedos Toni Pacon tapaanLehtipihvi juustotäytteelläGrillatut hampurilaisetBriepurilainen
HampurilainenVälipalatIsänpäiväPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle