Kirkas lohikeitto
Herkullinen lohikeitto maistuu niin arkipäivänä kuin viikonloppuna. Maukasta soppaa syö mielellään varmasti myös perheen pienimmät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 perunaa
- 1-2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 iso sipuli
- tilkka öljyä
- 1,5 l kalalientä
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- suolaa
- pippureita
- 400 g lohifileetä kuutioina
- 100 g kylmäsavulohta
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kaikki juurekset ja sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet.
Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 320 kcal
Proteiinia 23g (28 E%)
Hiilihydraatteja 16g (20 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 18g (50 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (17% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3,7g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!