Kirkas hernesoppa ja riimiläskiä

Tämä on yksi muunnos ruotsalaisklassikosta ja voisi olla yhtä hyvin myös suomalainen muunnelma. Kokeillaanpa. Jos oudoksut keltaisia herneitä, joita ei edes joka kaupasta saakaan, voit hyvin käyttää tavallisia kuivattuja vihreitä herneitä.

Neljälle

  • 4 dl kuivattuja keltaisia herneitä
  • 2 l vihanneslientä
  • 1 iso sipuli
  • 3 mausteneilikkaa
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl meiramia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 400 g riimisuolattua siansivua palana

Valmistusohje

1. Pane herneet likoaman veteen yön yli.

2. Kuori sipuli ja pistä siihen neilikat. Kaada herneet ja vesi kattilaan ja keitä voimakkaasti muutama minuutti. Lisää sipuli sekä lihapala kokonaisena. Alenna lämpöä ja keitä hiljaa noin tunti. Nosta siansivu keitosta ja leikkaa se ensin siivuiksi ja sitten kuutioiksi, pane takaisin keittoon ja anna kiehua vielä 30 minuuttia. Lisää samalla joko meiramia tai timjamia tai halutessasi molempia.

3. Nosta sipuli keitosta. Vatkaa muutamia voimakkaita vetoja pallovatkaimella, niin että irronneet kuoret tarttuvat vispilään ja on helppo nostaa pois. Maista maut ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile hyvän sinapin kanssa. Ja metaanipäästöistä viis – lisäksi ruisleipää ja piimää!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.