Kirjolohta hyytelössä

Tämä on oikea juhlaruoka!

Neljälle

  • 2 kirjolohta, à noin 500 g
  • vettä
  • suolaa

Hyytelö

  • 2 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 dl karkeasti suikaloitua purjoa
  • 1 pieni porkkana, viipaleina
  • 3 liivatelehteä

Koristeluun

  • tomaattia, viipaleina
  • lavakurkkua, ohuina viipaleina
  • parsannuppuja
  • keltainen paprika, suikaleina

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki hyytelön ainekset paitsi liivatelehdet kattilassa. Keitä ilman kantta kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Siivilöi.

2. Liota sillä aikaa liivatteita tilkassa kylmää vettä. Purista liika vesi pois ja sulata liivatteet lämpimään liemeen.

3. Höyrytä kala hiljalleen kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä kattilassa. Nosta kalat kattilasta ja poista nahka.

4. Laita kalat vadille ja koristele. Lusikoi hyytelö päälle ja laita jääkaappiin kunnes hyytelö on hyytynyt.

5. Sekoita kastike, tarjoile kalan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.