Kirjolohta hyytelössä
Tämä on oikea juhlaruoka!
Neljälle
- 2 kirjolohta, à noin 500 g
- vettä
- suolaa
Hyytelö
- 2 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 kalaliemikuutio
- 4 kokonaista valkopippuria
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 dl karkeasti suikaloitua purjoa
- 1 pieni porkkana, viipaleina
- 3 liivatelehteä
Koristeluun
- tomaattia, viipaleina
- lavakurkkua, ohuina viipaleina
- parsannuppuja
- keltainen paprika, suikaleina
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki hyytelön ainekset paitsi liivatelehdet kattilassa. Keitä ilman kantta kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Siivilöi.
2. Liota sillä aikaa liivatteita tilkassa kylmää vettä. Purista liika vesi pois ja sulata liivatteet lämpimään liemeen.
3. Höyrytä kala hiljalleen kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä kattilassa. Nosta kalat kattilasta ja poista nahka.
4. Laita kalat vadille ja koristele. Lusikoi hyytelö päälle ja laita jääkaappiin kunnes hyytelö on hyytynyt.
5. Sekoita kastike, tarjoile kalan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan