Kirjolohta hyytelössä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658498/landscape16_9/515/290/942db4c9214a7b81da82aa1e1f31a0cf/xA/954993-5830.jpg)
Tämä on oikea juhlaruoka!
Neljälle
- 2 kirjolohta, à noin 500 g
- vettä
- suolaa
Hyytelö
- 2 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 kalaliemikuutio
- 4 kokonaista valkopippuria
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 dl karkeasti suikaloitua purjoa
- 1 pieni porkkana, viipaleina
- 3 liivatelehteä
Koristeluun
- tomaattia, viipaleina
- lavakurkkua, ohuina viipaleina
- parsannuppuja
- keltainen paprika, suikaleina
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki hyytelön ainekset paitsi liivatelehdet kattilassa. Keitä ilman kantta kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Siivilöi.
2. Liota sillä aikaa liivatteita tilkassa kylmää vettä. Purista liika vesi pois ja sulata liivatteet lämpimään liemeen.
3. Höyrytä kala hiljalleen kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä kattilassa. Nosta kalat kattilasta ja poista nahka.
4. Laita kalat vadille ja koristele. Lusikoi hyytelö päälle ja laita jääkaappiin kunnes hyytelö on hyytynyt.
5. Sekoita kastike, tarjoile kalan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka