Joulukinkun kuorrutus – helppo ja perinteinen ohje

joulukinkku 1
MTV

Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näillä ammattilaisen ohjeilla. Joulukinkun kuorrutusta varten tarvitset sinappia, munankeltuaisen ja korppujauhoja.

Yhteen kinkkuun

  • 1 munankeltuainen
  • 2 dl sinappia
  • (2 tl sokeria)
  • korppujauhoa

Valmistusohje

Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa kinkusta pois kamara, mutta jätä vähän rasvaa pinnalle. Kuivaa kinkun pinta puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperilla, niin kuorrutus tarttuu paremmin.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita yhteen munankeltuainen, sinappi ja halutessasi sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pintaan.

3. Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kinkun sinappipintaan. Kuorruta uunissa 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on hyvän värinen. Vahdi ja varo polttamasta.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.