Joulukinkun kuorrutus – helppo ja perinteinen ohje
![Copyright: MTV. joulukinkku 1](https://im.mtvuutiset.fi/image/6703686/landscape16_9/1600/900/b7c749c8eeb8f0f872a332f8197f2a02/jT/joulukinkku-1.jpg)
Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näillä ammattilaisen ohjeilla. Joulukinkun kuorrutusta varten tarvitset sinappia, munankeltuaisen ja korppujauhoja.
Yhteen kinkkuun
- 1 munankeltuainen
- 2 dl sinappia
- (2 tl sokeria)
- korppujauhoa
Valmistusohje
Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa kinkusta pois kamara, mutta jätä vähän rasvaa pinnalle. Kuivaa kinkun pinta puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperilla, niin kuorrutus tarttuu paremmin.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita yhteen munankeltuainen, sinappi ja halutessasi sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pintaan.
3. Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kinkun sinappipintaan. Kuorruta uunissa 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on hyvän värinen. Vahdi ja varo polttamasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka