Joulukinkun kuorrutus – helppo ja perinteinen ohje
Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näillä ammattilaisen ohjeilla. Joulukinkun kuorrutusta varten tarvitset sinappia, munankeltuaisen ja korppujauhoja.
Yhteen kinkkuun
- 1 munankeltuainen
- 2 dl sinappia
- (2 tl sokeria)
- korppujauhoa
Valmistusohje
Kinkun kuorrutus valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa kinkusta pois kamara, mutta jätä vähän rasvaa pinnalle. Kuivaa kinkun pinta puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperilla, niin kuorrutus tarttuu paremmin.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita yhteen munankeltuainen, sinappi ja halutessasi sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pintaan.
3. Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kinkun sinappipintaan. Kuorruta uunissa 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on hyvän värinen. Vahdi ja varo polttamasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta