Kinkkupiirakka
Voitaikinaa löytyy myös pyöreäksi kaulittuna pakastealtaasta. Piirakka sopii loistavasti seisovaan pöytään, josta jokainen vieras voi leikata itselleen viipaleen.
Neljälle
- 1 pkt pakastettua voitaikinaa
Täyte
- 200 g savu- tai keittokinkkua, kuutioina
- 2-3 dl juustoraastetta
- 1 ½ rkl vaaleaa dijonsinappia
- 1 kananmuna, valkuainen ja keltuainen eroteltuina
- 1 dl kermaa
- 2 dl keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kaulitse taikina levyksi, ei liian ohueksi. Ota siitä niin iso ympyrä kuin mahdollista, laita se leivinpaperille pellille.
3. Sekoita kinkku, juusto, sinappi, munankeltuainen, kerma ja riisi.
4. Laita täyte taikinaympyrän toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puolikas päälle. Painele reuna kiinni. Käytä mahdollista ylijäämätaikinaa koristeluun.
5. Penslaa piirakka munanvalkuaisella. Pistä siihen muutama ilmareikä. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan