Kinkkupiirakka

Voitaikinaa löytyy myös pyöreäksi kaulittuna pakastealtaasta. Piirakka sopii loistavasti seisovaan pöytään, josta jokainen vieras voi leikata itselleen viipaleen.

Neljälle

  • 1 pkt pakastettua voitaikinaa

Täyte

  • 200 g savu- tai keittokinkkua, kuutioina
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • 1 ½ rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 kananmuna, valkuainen ja keltuainen eroteltuina
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kaulitse taikina levyksi, ei liian ohueksi. Ota siitä niin iso ympyrä kuin mahdollista, laita se leivinpaperille pellille.

3. Sekoita kinkku, juusto, sinappi, munankeltuainen, kerma ja riisi.

4. Laita täyte taikinaympyrän toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puolikas päälle. Painele reuna kiinni. Käytä mahdollista ylijäämätaikinaa koristeluun.

5. Penslaa piirakka munanvalkuaisella. Pistä siihen muutama ilmareikä. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat