Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinkkupiirakka

Julkaistu 10.04.2013 16:44

Voitaikinaa löytyy myös pyöreäksi kaulittuna pakastealtaasta. Piirakka sopii loistavasti seisovaan pöytään, josta jokainen vieras voi leikata itselleen viipaleen.

Neljälle

  • 1 pkt pakastettua voitaikinaa

Täyte

  • 200 g savu- tai keittokinkkua, kuutioina
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • 1 ½ rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 kananmuna, valkuainen ja keltuainen eroteltuina
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kaulitse taikina levyksi, ei liian ohueksi. Ota siitä niin iso ympyrä kuin mahdollista, laita se leivinpaperille pellille.

3. Sekoita kinkku, juusto, sinappi, munankeltuainen, kerma ja riisi.

4. Laita täyte taikinaympyrän toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puolikas päälle. Painele reuna kiinni. Käytä mahdollista ylijäämätaikinaa koristeluun.

5. Penslaa piirakka munanvalkuaisella. Pistä siihen muutama ilmareikä. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Nopea broileripiirasJuustopiirasJuusto-kinkkupiirasYlellinen taskurapupiirasPurjopiirasOmenakakku kookoksella
KinkkupiirakkaLiharuokaUusivuosiBrunssiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka
  • 13.02.202009:35
    Nopeat ja helpot

    Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

  • 15.12.201714:19
    Hellapoliisi

    Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Kanapiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienet kinkku-juustopiiraat