Kinkkupatee oliiveilla
Helposti ja tehokkaasti valmistettavaa. Valmistele päivää ennen tarjoilua ja tarjoile monille. Hillotut suppilovahverot murtavat hienosti pateen makua.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kymmenelle
- 1 kg sianjauhelihaa, tai puolet vasikanjauhelihaa
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
- 6 mustapippuria, murskattuina
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 cl konjakkia
- 1 tl nelimaustetta
- 1 maustemitta timjamia
- 2 kananmunaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 25 oliiveja pimentotäytteellä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita jauheliha huolellisesti kaiken muun paitsi oliivien kanssa. Laita kylmään puoleksi tunniksi.
3. Täytä voideltu, pitkulainen uunivuoka taikinalla, laita väliin oliiveja.
4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti.
5. Kaada pois vuokaan muodostunut neste, anna pateen jäähtyä vuoassaan jääkaapissa yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti