Kinkkupatee oliiveilla

Helposti ja tehokkaasti valmistettavaa. Valmistele päivää ennen tarjoilua ja tarjoile monille. Hillotut suppilovahverot murtavat hienosti pateen makua.

Kymmenelle

  • 1 kg sianjauhelihaa, tai puolet vasikanjauhelihaa
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina
  • 6 mustapippuria, murskattuina
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 cl konjakkia
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 maustemitta timjamia
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 25 oliiveja pimentotäytteellä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita jauheliha huolellisesti kaiken muun paitsi oliivien kanssa. Laita kylmään puoleksi tunniksi.

3. Täytä voideltu, pitkulainen uunivuoka taikinalla, laita väliin oliiveja.

4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti.

5. Kaada pois vuokaan muodostunut neste, anna pateen jäähtyä vuoassaan jääkaapissa yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!