Kinkkupatee oliiveilla
Helposti ja tehokkaasti valmistettavaa. Valmistele päivää ennen tarjoilua ja tarjoile monille. Hillotut suppilovahverot murtavat hienosti pateen makua.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kymmenelle
- 1 kg sianjauhelihaa, tai puolet vasikanjauhelihaa
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
- 6 mustapippuria, murskattuina
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 cl konjakkia
- 1 tl nelimaustetta
- 1 maustemitta timjamia
- 2 kananmunaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 25 oliiveja pimentotäytteellä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita jauheliha huolellisesti kaiken muun paitsi oliivien kanssa. Laita kylmään puoleksi tunniksi.
3. Täytä voideltu, pitkulainen uunivuoka taikinalla, laita väliin oliiveja.
4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti.
5. Kaada pois vuokaan muodostunut neste, anna pateen jäähtyä vuoassaan jääkaapissa yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta