Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinkkupaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 hengelle

  • 400 g savukinkkua
  • 1 rkl voita
  • 1 purjo
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomaattiketsuppia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi kinkku ja paista hetken aikaa voissa paistinpannulla. Kaada kinkkukuutiot uunivuokaan.

2. Pese ja viipaloi purjo. Ryöppää viipaleet (kiehauta nopeasti) kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi pois ja laita purjot kinkkukuutioiden päälle vuokaan. Ripota päälle hieman suolaa ja pippuria myllystä.

3 Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ketsuppi siihen. Levitä kermaseos päällimmäiseksi vuokaan.

4. Paista 220-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Kerman pitää todella imeytyä aineksiin ja paistoksen kuuluu olla kiinteähkö, ei juokseva.

Kinkkupaistoksen resepti on 1970-luvulta. Retroruoka sopii oivallisesti tarjottavaksi seisovasta pöydästä, mutta se käy mainiosti myös illanistujaisten iltapalaksi. Painontarkkailijoiden ruokaa tämä ei ole.

Lisää aiheesta:

Perunakakut salaatin keraSunnuntaipaisti kinkustaBerniläinen röstiGrillattu paahtopaisti sipulin keraPekonipannukakku purjollaUnelmien kinkkua
UunikinkkuAlkuruoatLiharuokaKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti