Kinkkupaistos

Kinkkupaistoksen resepti on 1970-luvulta. Retroruoka sopii oivallisesti tarjottavaksi seisovasta pöydästä, mutta se käy mainiosti myös illanistujaisten iltapalaksi. Painontarkkailijoiden ruokaa tämä ei ole.

4 hengelle

  • 400 g savukinkkua
  • 1 rkl voita
  • 1 purjo
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomaattiketsuppia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi kinkku ja paista hetken aikaa voissa paistinpannulla. Kaada kinkkukuutiot uunivuokaan.

2. Pese ja viipaloi purjo. Ryöppää viipaleet (kiehauta nopeasti) kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi pois ja laita purjot kinkkukuutioiden päälle vuokaan. Ripota päälle hieman suolaa ja pippuria myllystä.

3 Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ketsuppi siihen. Levitä kermaseos päällimmäiseksi vuokaan.

4. Paista 220-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Kerman pitää todella imeytyä aineksiin ja paistoksen kuuluu olla kiinteähkö, ei juokseva.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!